Главен инспектор Венелин Костов застава начело на РУ-Стамболийски. Той досега

...
</TD
>Главен инспектор Венелин Костов застава начело на РУ-Стамболийски. Той досега
Коментари Харесай

Полицията в Стамболийски вече е с нов началник

Главен контрольор Венелин Костов застава отпред на РУ-Стамболийски. Той до момента управляваше III-то районно ръководство в Пловдив.

В стъпителните си думи старши комисар посочи професионалните качества на основен контрольор Венелин Костов и изрази признателност за проявената от него подготвеност да извърши виновната задача да възвърне доверието на локалната общност към работата на полицията.

``Има цялостната ми поддръжка да сътвори собствен екип и нужната организация, с която и РУ-Стамболийски да увеличи успеваемостта си``, бе безапелационен шефът при представянето на новия шеф.

В допълнение той изрази вяра, че отсега нататък чиновниците на районното ръководство ще съумеят да трансформират линията на работата си като покажат по-висока мотивация, дисциплинираност и усърдие в осъществяване на ежедневните задания.

Сред набелязаните към състава условия бяха и деликатното разглеждане на всеки един обособен сигнал или случай и извършаване на качествена и срочна инспекция. Не на последно място бе изтъкнато и упованието чиновниците да намерят верен метод, с цел да превъзмогнат породилото се отношение към тях вследствие на обстановката в село Цалапица.

Директорът подсигурява цялостно подпомагане за разрешаване на служебни въпроси и проблеми, в това число кадровата обезпеченост и възстановяване на материално-техническата база.

Пред сътрудниците си основен контрольор Венелин Костов акцентира, че поемайки поста ще постави всички старания да изведе районно управление (на МВР) - Стамболийски на челни позиции по всички индикатори измежду останалите подразделения на пловдивската дирекция на Министерство на вътрешните работи. Той бе безапелационен, че в работата си напълно ще се базира на качества като отдаденост и професионализъм, както и съблюдаване на правилото на субординацията.

Венелин Костов е роден през 1978 година. Притежава диплом за приключено висше обучение през 2002 година в пловдивския филиал на Технически университет, квалификационна степен " магистър ". В системата на Министерство на вътрешните работи стартира работа през септември 2003 година на служба служител на реда в бранш " Охранителна полиция " при Второ районно управление (на МВР) в Пловдив. В същото поделение минава през позицията на младши полицейски контрольор, а през 2005 година – и като младши шпионин. През 2008 година става шпионин в Трето районно управление (на МВР), където през 2016 година е шеф на една от групите за противопоставяне на престъпната престъпност, а през 2018 – и на бранш " Криминална полиция ". През 2020 година е преназначен като шеф на бранш в Дирекция " Вътрешна сигурност " на Министерство на вътрешните работи. От юни 2021 година управлява Трето районно управление (на МВР) – Пловдив. Считано от 18.10.2023 година е преназначен със заповед на министъра на вътрешните на служба шеф РУ-Стамболийски.

За професионално осъществяване на служебната си активност е награждаван неведнъж от управлението на Министерство на вътрешните работи.
Източник: plovdiv24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР