Депо за събиране и подпомагане на нелегално преминали в България

...
</TD
>Депо за събиране и подпомагане на нелегално преминали в България
Коментари Харесай

Депо за трафик на мигранти неутрализираха в Бургаско

Депо за събиране и подкрепяне на незаконно минали в България мигранти бе обезвредено вследствие на полицейските дейности на чиновници от отдел " Криминална полиция " при ОДМВР – Бургас. Това оповестиха за " Фокус " от бургаската полиция. В депото, ситуирано в сграда към настоящо животновъдно стопанство край карнобатското село Сърнево, по време на полицейската акция са открити шестима мигранти, които изчаквали да бъдат отведени до точка наоколо до автомагистрала " Тракия ", откъдето да бъдат отвозени до София.

Констатирано е, че депото, работило от към месец и е обслужвано от двама български жители (единия от с. Сърнево, а втория от близкото село Черково). Те посрещали мигрантите, идващи пешком по авансово заложена локация, давали им заслон, храна и ги подпомагали с облекла. Двамата българи са арестувани в началото за 24 часа, а след това с прокурорско разпореждане за период до 72 часа, като им е повдигнато обвиняване.

Други 27 лица са арестувани вследствие на извършената в Бургаски район профилирана полицейска интервенция по противопоставяне на стандартната престъпност, миграционния напън и предварителна защита на закононарушенията, свързани с политическите права на жителите. Образувани са 12 бързи производства и пет досъдебни производства.

Служителите от сектор “Победа " при Първо Районно ръководство - Бургас са задържали три лица (две за владеене на опиати, а в третото са открити бележници с персонални данни на лица, получавали заеми и артикули на версия).  Служителите от Четвърто Районно ръководство - Бургас са задържали четирима / трима от тях, съпричастни към владение на наркотични субстанции (метамфетамин и марихуана) и един - разгласен за търсене за покачване на обвиняване. 

Проверени са 877 МПС и 1314 лица, като са открити 16 лица, оповестени за търсене. Извършени са инспекции и на над 10 адреса и 192 търговски обекти, заложни къщи, пунктове за черни и цветни метали, питейни и увеселителни заведения и други места.

В инспекциите се включиха чиновници на " Охранителна полиция ", " Пътна полиция ", " Икономическа и престъпна ", както и екипи на бургаската жандармерия.

За да гледате видеото, би трябвало да активирате Javascript.
Източник: burgas24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР