Честит празник на всички пловдивчани, на всички българи, защото това

...
</TD
>Честит празник на всички пловдивчани, на всички българи, защото това
Коментари Харесай

Кметът на Пловдив каза с какво се гордее

Честит празник на всички пловдивчани, на всички българи, тъй като това е значим празник за България. Това е обединяването на България, което толкоз доста ни липсва в днешно време – празникът на обединяването, Съединението. Това сподели в предаването " Цветовете на България " на " Фокус " кметът на Пловдив. 

На въпрос може ли Пловдив да се разшири още и да се сплоти с някои прилежащи общини, Димитров отговори по този начин: " Това неизбежно ще стане, както е било преди 80-те години. Пловдив в действителност се уголемява, става привлекателен център за младежи, които желаят да работят. Има доста свободни места, имаме доста индустриални зони към Пловдив, вътре в града, тъй че е привлекателен център. Хубав град за живеене е. Има просвета, спорт, атмосфера ". 

" Едно от нещата, с което се гордея, е, че туристите тази година са повече от 2019 година, когато бяхме в Европейска столица на културата. Значи вървим в вярната посока. Пловдив си поставихме задача да го приближим, да го създадем музей навън. Има доста артефакти, има доста разкопки, които ги експонираме, които и сега се вършат – Небет тепе, Източна врата. В Пловдив направихме нова пречиствателна станция, която няма нова в България. Два стадиона, басейн. Два пробива, един – под гарата, и един – " Модър – Царевец ". Имаме единствено в регион " Северен " 40 улици с нова инфраструктура, подземна ", добави кметът на Пловдив.

За да гледате видеото, би трябвало да активирате Javascript.
Източник: plovdiv24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР