Адвокатът по данъчно право Стойка Мянева заяви пред камерата на

...
</TD
>Адвокатът по данъчно право Стойка Мянева заяви пред камерата на
Коментари Харесай

Говори адвокатката на скандален бизнесмен от Пловдив, в момента затворник

Адвокатът по данъчно право Стойка Мянева съобщи пред камерата на Plovdiv24.bg , че действията, за които са упрекнати Атанас и Евелина Червенкови, съставляват административно нарушаване, защото са регламентирани в ЗДДФЛ и против двамата не би трябвало да се води наказателно произвеждане. 

Мянева уточни също, че данъчните органи са открили по надлежния ред, че лицата нямат укрити приходи и нямат превишение на разноските над приходите. Има възможност за пореден път да се окажем в несъгласие сред два държавни органа, предизвести тя.

Юристката заяви, че в досъдебното произвеждане са били събирани материали по дело, заведено от КОНПИ.

" Използвали са ги в техен ущърб. В същото време, когато този иск е към този момент отритнат от съда, в това число и на втора инстанция - въззивно гражданско дело, прокуратурата отхвърля да одобри този факт и да го съобрази при покачване на своето обвиняване. Затова споделих, че, в случай че продължи актуалното наказателно произвеждане, ще се сътвори предпоставката да се стигне до две спорни решения " - разяснява Мянева.

Изтъкна също, че органите по приходите са признали, че Червенкови имат законни приходи. Счита за неприемлива спорната позиция освен на разнообразни институции, а и в границите на една и съща институция, каквито са МФ и Национална агенция за приходите.

" Данъчната администрация е установила, че няма укрити приходи, а тук се явява представител на същата данъчна администрация, който споделя противоположното. Помежду си не се ли стиковате кой какво ще твърди? " - сподели адвокатката.

Цялото изявление гледайте в прикаченото видео!

За да гледате видеото, би трябвало да активирате Javascript.
Източник: plovdiv24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР