TBI Bank разширява дейността си в ЕС, стъпвайки на трети

...
TBI Bank разширява дейността си в ЕС, стъпвайки на трети
Коментари Харесай

TBI Bank разширява дейността си в ЕС

TBI Bank уголемява активността си в Европейски Съюз, стъпвайки на трети главен пазар – Гърция
Краят на 2021 година бележи извънредно достижение за българския банков бранш и важен триумф за. След утвърждение от Централната банка на Гърция, TBI става първата учредена в България банка, която ще предлага финансови услуги в Гърция. Това ще бъде третият главен пазар, на който банката оперира, наред с България и Румъния.

До момента TBI Bank оферираше своите финансови артикули на крайни клиенти, както и на дребни и междинни бизнеси в тези две страни. Също по този начин банката има трансгранични действия (без физически офиси) на 5 други пазара в Европейски Съюз – Германия, Полша, Литва, Дания и Швеция. Като банка от ново потомство и една от най-бързо разрастващите се финансови институции в Югоизточна Европа, TBI има необятна мрежа от близо 13 000 търговски сътрудници (онлайн и във физически обекти) и потребителско портфолио от 2 милиона консуматори. Години наред TBI е отличавана като една от най-рентабилните и ефикасни банки в района.

Стъпването в Гърция, една от най-бързо разрастващите се стопански системи в Европейски Съюз с население от 11 милиона души и с банков бранш, излизащ от дълъг интервал на преструктуриране на дълга, дава опция на банката да разшири и в допълнение да диверсифицира своята потребителска база.

От началото на 2022 година клиентите и търговците в Гърция ще могат да се възползват от новаторските и напълно цифрови решения на TBI. Като първи стъпки, банката ще предложи цялостната гама от услуги „ Купи в този момент, заплати по-късно “ (BNPL), които оказват помощ на търговците да продават повече, а на потребителите да разпределят разноските за своите покупки комфортно във времето. По-късно през 2022 година за клиентите ще бъдат налични спомагателни благоприятни условия като обичайни заеми и новаторската NEON карта.

„ Стъпването на гръцкия пазар е естествена стъпка за нас, защото към този момент реализираме доста триумфи с платежните решения за търговци в България и Румъния, с които предлагаме благоприятни условия за финансиране на крайните клиенти и усилваме продажбите на нашите сътрудници “, споделя Питър Барон, CEO на TBI. „ Като пионери в региона на „ Купи в този момент, заплати по-късно “ на настоящите пазари, на които оперираме, с разширението си към Гърция нашата цел е да станем водач в Югоизточна Европа в този сегмент и да предадем финтех мисленето си на пазара. “

Екипът на TBI в Гърция ще бъде управителен от Костас Товил, специалист в промишлеността с близо 20 години опит в региона на финансовите технологии и банковото дело в Гърция, България и Румъния. „ Искаме да станем желания различен снабдител на разплащателни услуги за гръцките консуматори, като им дадем опция да ръководят финансите си транспарантно и безпроблемно “, споделя Товил. „ Предварителните полемики с търговците и потребителите по отношение на предлаганите от нас решения са доста позитивни. Заедно с нашия разширяващ се гръцки екип от опитни експерти планираме да предложим услугите си на клиентите през първото тримесечие на 2022 година “

За TBI Bank

TBI Bank е изцяло лицензирана банка с фокус върху клиенти, дребни и междинни предприятия и търговци, предоставяща финансови и в допълнение внедрени услуги посредством необятна мрежа от „ phygital “ канали и платформи. Оперираме в България, Румъния, Германия, Швеция, Полша и Литва. TBI Bank e част от 4finance, един от европейските водачи в региона на цифровото потребителско финансиране. Чрез лична мрежа от 300 местоположения и доверена мрежа от близо 13 000 търговци, единствено през 2021 година TBI Bank има потребителско портфолио от 2 милиона души и даде близо 500 хиляди заема. Успешният бизнес модел и фокус върху клиентите, разрешава на TBI Bank да бъде една от най-рентабилните и ефикасни банки в Югоизточна Европа, както и отличена за водач по резистентност и динамичност в България съгласно класацията на Капитал – К10.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР