Тази зима един от трамваите във Виена поема нова роля:

...
Тази зима един от трамваите във Виена поема нова роля:
Коментари Харесай

Слагат противогрипни ваксини в трамвай

Тази зима един от трамваите във Виена поема нова роля: оказва помощ на виенчани да получат сезонната ваксина против грип, съобщи Франс прес.

" Трамвай Ваксина " беше открит в четвъртък като част от акцията, стартирана от града, с цел да се обезпечат безвъзмездни имунизации на жителите и по този метод да се понижи евентуалният напън върху лечебните заведения от пациенти с ковид.

Виенчани се приканват или да се записват за място в трамвая, или да се насочат към един от няколко здравни центъра и към 600 лекарски кабинета, където се ползва имунизацията.

" Смятаме, че можем да имаме трикратно нарастване на % на имунизация тази година и се надяваме да мотивираме доста виенчани да се имунизират ", сподели Михаел Лудвиг, кмет на Виена, по време на събитие за стартирането в деяние на „ Трамвай Ваксина “.

Той добави, че градът е придобил 400 000 ваксини, задоволителни да покрият към 25 % от популацията.

" Целта е да се накарат огромен брой поданици на Виена да се имунизират... тъй че потенциалът в лечебните заведения да остане свободен, тъй като не знаем какво ще донесе тази зима " във връзка с коронавирусните инфекции, сподели Лудвиг.

Понастоящем във Виена са повече от половината от австрийските коронавирусни инфекции с близо 4500 дейни случая.

Медицински специалисти предизвестиха, че здравната система може да бъде подложена на напрежение, в случай че бъде принудена да се оправя по едно и също време с притока на пациенти със сезонен грип и ковид.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР