Тази война в Израел не е войници срещу войници, а

...
Тази война в Израел не е войници срещу войници, а
Коментари Харесай

Експерт: Войната в Израел не е войници срещу войници, а войници срещу терористи

Тази война в Израел не е бойци против бойци, а бойци против терористи, а тези терористи се крият сред цивилните хора, с цел да могат да реализират задачите си.

Това сподели пред БНР Иван Анчев, шеф на Центъра за проучване на световни закани, някогашен чиновник в редица контратерористични звена на България, някогашен чуждестранен представител на Министерство на вътрешните работи във Вашингтон.

Той предвижда сухопътна интервенция на израелската войска в Газа, която ще бъде последвана от доста жертви и " не може да бъде несъмнено, че ще се резервира животът на всички, които са взети в плен ".

" Поради обстоятелството, че две от партиите в ръководещата коалиция в Израел са мощни покровители на заселниците на Западния бряг, се допуска, че вниманието на службите за сигурност е било ориентирано най-вече към противопоставяне на заканите по отношение на заселниците на Западния бряг, което е било за сметка на наблюдението на Газа. Това са вероятни пояснения, на които ще бъде открит отговор евентуално след години ", разяснява той.

По думите на Иван Анчев заканите за България са косвени и са в границите на районната среда за сигурност:

" Ние не знаем за всички мигранти, които минават през страната, какви са и какви хора са на наша територия.... Не можеш да противостоиш самичък на една такава заплаха. Ако няма поддръжка, могат да се случат ужасни резултати, това се видя и в Израел, която е добре подредена и проведена страна в областта на сигурността и военното дело ".

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР