Бившият министър на националната икономика на Казахстан Куандък Бишимбаев беше

...
Бившият министър на националната икономика на Казахстан Куандък Бишимбаев беше
Коментари Харесай

24 години затвор за бившия министър на икономиката на Казахстан

Бившият министър на националната стопанска система на Казахстан Куандък Бишимбаев беше наказан на 24 години затвор през днешния ден за убийството на брачната половинка си Салтанат Нукенова.

Процесът беше необятно отразен, като съгласно наблюдаващи той е бил лакмус за обещанието на президента на страната Касъм-Жомарт Токаев да построи по-почтено и заслужено общество.

В шокиращи фрагменти, показани по време на почналия през март развой, се вижда по какъв начин 44-годишният Бишимбаев неведнъж рита и удря с юмруци нежната млада жена, която е единствено по горна дреха и обувки, и я влачи за косата.

По-късно 31-годишната му брачна половинка Салтанат е открита мъртва. Бишимбаев не се призна за отговорен и твърдеше в съда, че брачната половинка му е умряла от самонаранявания.

Той заемаше поста на министър на националната стопанска система от май до декември 2016 година Бишимбаев към този момент е осъждан на 10 години затвор за рушвет, само че излезе предварително след по-малко от 3 години с помощта на президентска прошка и освобождение под гаранция.

В богатия на петролни находища Казахстан, чието население е 20 милиона души, има редица случаи, в които хора от държавния хайлайф са се измъквали след закононарушения – наклонност, която подхранва у жителите съмнение към правосъдната система, показва Ройтерс, представено от Българска телеграфна агенция.

Домашното принуждение се е трансформирало в мъчителна тематика за страната, като държавната статистика показва една на всяка шест дами като жертва на домашно принуждение от страна на колегата ѝ.
Източник: eurocom.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР