Тази вечер в зала 1 на НДК е концертът на

...
Тази вечер в зала 1 на НДК е концертът на
Коментари Харесай

Дълбока, страстна и изпепеляваща - любовната история на оперната дива Соня Йончева и диригента Доминго Хиндоян

Тази вечер в зала 1 на НДК е концертът на една от най-ярките модерни оперни певици - българката Соня Йончева. На диригентския пулт ще застане брачният партньор й Доминго Хиндоян. Сега обаче ще повдигнем завесата пред това каква е любовната история на една примадона. Точно съгласно упованията като в оперно либрето - разтърсваща, буйна и съдбовна. Романтичната приказка на Соня Йончева и Доминго Хиндоян описват в Българска национална телевизия Миглена Стойчева и Лъчезар Ораков.

Свързва ги музиката. Тя е оперната дива Соня Йончева, той надареният диригент Доминго Хиндоян. Любовта им е тъкмо като в оперите - дълбока, буйна и изпепеляваща.



Соня Йончева: Беше доста смешно, тъй като ми изпратиха един имейл от учебното заведение, където учех - хайскул в Женева и ми споделиха " Твоя заключителен изпит Мастър дигрий ще бъде дирижиран от господин Доминго Хиндоян " и аз си показах един професор на по този начин честна възраст, който се е съгласил да ми покаже всичките си свои познания в този изпит и ще работим доста, доста интензивно. И в действителност имах среща с него в парка в Женева, за това имаше време тогава и това беше в действителност някак си нашата подготовка и като го съзрях и си споделих Уау!



Доминго признава, че е усетил огънят сред тях още при тази първа среща, само че животът имал проекти да отсрочи малко тяхната любовна история.

Доминго Хиндоян: Чаках пет години, до момента в който я видя още веднъж. И когато я срещнах още веднъж след тези пет години знаех, че аз съм подготвен, знаех, че тя е подготвена и ѝ споделих " Ще се оженя за теб след 15 дни ". Имах възприятието и сигурността, че тя е точната в моя живот. Имах цялостната увереност за любовта, за пристрастеността и за всичко останало. Бях сбъркал единствено в едно - не се оженихме след петнайсет дни, а след 6 месеца. Преди да се оженим със Соня аз бях в Берлинската опера. Дирижирах Травиата, а на идващия ден Зубин Мета дирижираше " Аида ". И аз желаех да науча всичко, което той прави в тази опера. Преди спектакъла отидох в гримьорната му да си поговорим и му споделих " Ще се бракосъчетавам за Соня Йончева ". А той ме погледа и сподели " Горко ти, мойто момче ". Каза го в смисъл, че няма да ми е елементарно да съм женен за една дива.



Днес Доминго признава, че знае тъкмо по какъв начин да укроти обичаната си брачна половинка, когато стартира да се държи като примадона у дома. Харесва нейната непринуденост. И споделя, че пожелава на всички влюбени двойки връзка като тяхната, в която любовта посред им и синът им Матео са мотор на всичко, което им се случва.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР