Тази вечер в Рим се открива европейското първенство по футбол

...
Тази вечер в Рим се открива европейското първенство по футбол
Коментари Харесай

Открива се Евро 2020, Италия е Скуадра адзура

Тази вечер в Рим се открива европейското състезание по футбол с мача Турция - Италия. То бе отсрочено от предходната за тази година поради пандемията. Запазва определената формула, срещите да се играят в 11 страни с край в Лондон след месец.

Италия е Скуадра адзура! Няма място в пространството, което да не е заето с националния тим и с европейското по футбол, чийто старт е от 22 часа на Олимпийския стадион в Рим с мача Турция - Италия.

На откриването ще бъде  президентът на страната Серджо Матарела и, съгласно условията против пандемията, към 16000 тифози, което е 25% от потенциала на оборудването. Трябва да имат документ за ваксина, негативен тест или за прекаран Covid-19.

Турските почитатели ще са към 3000, най-вече живеещи  в прилежащите на Италия страни, тъй като за сънародниците им от тяхната татковина, като страна отвън Европейски Съюз, на Апенините се изисква карантина.

Откриването ще е с Националния акробатичен патрул на военната авиация Frecce Tricollori, ще пее Андреа Бочели.

В Рим събитието ще може да се следи и на видео стена на централния площад „ Del Popolo ”, както и по заведенията с тв приемници в цяла Италия.

Тъй като в Рим към момента има вечерен час, здравното министерство го реалокира от 1.00 часа след среднощ, с цел да могат тифозите да се приберат умерено след мача Турция - Италия.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР