Тази вечер в Европейския парламент в Брюксел ще се проведе

...
Тази вечер в Европейския парламент в Брюксел ще се проведе
Коментари Харесай

Започва големия дебат за шеф на ЕК

Тази вечер в Европейския парламент в Брюксел ще се организира огромния спор сред претендентите за ръководител на Европейската комисия. От 22 ч българско време феновете на БНТ2 също ще имат опция директно да проследят дебата, който е проведен от Европейския съюз за радио и телевизия и Европейския парламент. Основните тематики ще бъдат " Моята Европа: Каква е изгодата за мен? ", " Околна среда " и " Нашите полезности и светът ". Дебатът ще бъде воден от трима публицисти, а финалът му се чака в среднощ.

На какви тези ще заложат главните кандидати за поста на Жан-Клод Юнкер - вижте повече от директното включване на кореспондента ни в Брюксел Десислава Апостолова. 

Това е единственият огромен спор за поста ръководител на Европейската комисия и присъединяване в него ще вземат шестимата претенденти - Манфред Вебер (Европейска национална партия), Франс Тимерманс (Партия на европейските социалисти), Ян Захрадил (Европейски консерватори и реформисти), Маргрете Вестегер (Алианс на либералите и демократите за Европа), Ска Келер (Европейска зелена партия) и Нико Куе (Европейска левица).



Ще се дебатира по всички вероятни тематики, свързани с европейските полезности, климатичните промени, миграцията, опазването на сигурността и външните граници и целия набор въпроси и проблеми, засягащи жителите на Обединена Европа.

Милиони фенове ще имат опция да следят дебата, който ще бъде предаван и в ефира на БНТ2.

Може да задавате и въпроси в обществените мрежи - в Туитър това ще бъде допустимо с #telleurope.

Допълнителна информация за разпоредбите за номиниране на претендентите и за провеждането на дебата сред тях можете да намерите на сайта на Европейския парламент.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР