Тази вечер в 20:00 часа българският шампион Лудогорец посреща италианския

...
Тази вечер в 20:00 часа българският шампион Лудогорец посреща италианския
Коментари Харесай

Лудогорец ще разваля българската прокоба срещу Милан

Тази вечер в 20:00 часа българският първенец Лудогорец посреща италианския гранд Милан в първи мач от 1/16-финалите в Лига Европа. Разградчани ще опитат да реализират позитивен резултат, който да им даде положителни шансове преди реванша на “Дзузепе Меаца ”.

Целта на “орлите ” е да създадат нещо, което нито един различен български тим не е успявал - да отстранят “росонерите ” в елиминационен конфликт от евротурнирите. До момента Милан цели пет пъти се е изправял против родни отбори, като и в петте случая е успявал да се класира за идната фаза. Италианците имат 7 победи, 2 равенства и единствено 1 загуба против тимове от България.

В момента обаче Милан не е оня тим от предишното, който всяваше боязън във всеки противник. “Росонерите ” за поредна година кретат в Серия “А ” и се намират едвам на 7-ото място във краткотрайното класиране. Въпреки че през лятото влага много средства за нови играич, отборът по този начин и не може да откри най-хубавото си лице. Именно поради това възможностите на Лудогорец да стигне до сензационна победа не са по никакъв начин дребни.

В същото време обаче миланистите имат и едно огромно преимущество - фактът, че са в добър игрови темп, защото шампионата в Италия е в разгара си. Междувременно Лудогорец няма формален мач от 14 декември предходната година, когато загуби от ЦСКА-София в 1/4-финала за Купата на България (1:2).

Освен това “росонерите ” са в добра форма от началото на годината, като записаха 4 победи и 1 тъждество в петте си мача в Серия “А ” и още нямат загуба.

Лудогорец обаче може да се похвали, че към този момент е отстранявал един италиански тим тъкмо в тази фаза на тъкмо този шампионат. Това се случи през 2014 година, когато разградчани срещнаха Лацио и завоюваха с 1:0 в Рим, след което направиха 3:3 в реванша на “Васил Левски ”.

Треньорът Димитър Димитров евентуално ще заложи в днешия мач на малко по-дефанзивна скица на игра и ще чака да провежда остри контраатаки. Очаква се на вратата да стартира Ренан, а пред него в отбрана ще работят Сисиньо, Моци, Пластун и Саша, който ще заеме мястото на санкции Натанаел на левия бек. В средата на терена ще работят Светослав Дяков и Абел Анисе, а пред тях в ролята на плеймейкър ще бъде Марселиньо. Вирджил Мисиджан и Джоди Лукоки ще оперират по крилата, а на върха на офанзивата късмет ще получи новото попълнение Якуб Швиерчок.

В същото време и Дженаро Гатузо се чака да заложи на най-хубавото, с което разполага. Той ще пусне в игра Джанлуиджи Донарума под рамката и карето Абате, Сапата, Бонучи и Калабрия в защита. Билия, Монтоливо и Кесие ще са триото в центъра на терена, а в предни позиции ще работят Борини, Силва и Сусо. /sportal.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР