Тази вечер спахме с час по-малко, а от днес нататък

...
Тази вечер спахме с час по-малко, а от днес нататък
Коментари Харесай

Колко дълго ще ни мъчи смяната на времето

Тази вечер спахме с час по-малко, а от през днешния ден нататък слънцето изгрява час по-късно. И следва един „ по-дълъг “ ден.

Придвижването на стрелките с час напред евентуално по-скоро ще ни разтревожи, в сравнение с да ни развесели.
-->
Безсънието, нервността и загубата на централизация обаче не са добър метод да стартираме нова работна седмица. Смяната на времето може да аргументи физически признаци, като главоболие или стомашни проблеми, написа сръбският „ Телеграф “, представен от БГНЕС.

Как ще ни се отрази шестдесетминутното разминаване сред нашите привички и формалното време зависи от доста самостоятелни фактори. Някои действително нямат нищо срещу смяната, само че на други това се отразява доста зле.

Проблемът е, че по-ранното пробуждане и промяната тутакси не ни кара да се усещаме по-уморени единствено един ден. Според експертите свикването с новата обстановка може да отнеме до две седмици.

Факт е, че всеки от нас има собствен „ вътрешен часовник “, циркаден темп. По него измерваме по кое време сме изтощени и сънени и по кое време сме будни. И тогава, часовия график на всички отговорности се промени, можем да имаме проблеми.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР