Тази вечер ще се проведе първият полуфинал на конкурса Евровизия

...
Тази вечер ще се проведе първият полуфинал на конкурса Евровизия
Коментари Харесай

Евровизия 2023 стартира довечера ... на български

Тази вечер ще се организира първият полуфинал на състезанието Евровизия 2023. Шоуто ще стартира от 22:00 часа българско време и ще може да се гледа онлайн в формалния канал на състезанието.

15 песни ще се борят за 10 места за финала, а измежду тях е песента на Чехия „ My Sister’s Crown ”, в която има рап част на български, изпълнена от Танита Янкова, която е част от групата “Vesna ”. (Артистите пеят на четири езика – български, украински, чешки и британски.)



Група „ Vesna “, в която взе участие българката Танита Янкова, ще извърши песента „ My Sister`s Crown “, на „ Евровизия “ в Ливърпул

Чешката група ще вземе присъединяване в първия полуфинал на „ Евровизия “ на 9 май. Всички българи в чужбина ще могат да поддържат „ Vesna “ и българката Танита Янкова в гласуването по време на шоуто.

„ Евровизия “ тази година ще се организира на 9, 11 и 13 май в Ливърпул, Англия, и се чака да има над 160 милиона фенове. Двата полуфинала и огромният край ще бъдат излъчени онлайн в YouTube канала на състезанието от 22 ч. българско време. България няма да вземе присъединяване в музикалната конкуренция.

Четири от страните фаворитки за спечелването на тазгодишното издание също ще се качат на огромната сцена в Ливърпул довечера. Това са Швеция, Норвегия, Израел и Финландия, които ще се борят за вота на публиката и мястото си на финала.

На сцената довечера ще забележим и поп звездата Рита Ора, която ще има особено осъществяване в полуфинала.

На сцената на „ Евровизия “ триумфално завръщане ще направи Лорийн, която е шведския представител в Ливърпул. След успеха си от 2012 година с трансформиралата се в запазена марка на състезанието „ Euphoria ”, тя ще се качи на сцената на „ Евровизия 2023 “ с най-новия си шлагер – „ Tattoo ”, която към този момент покори, както музикалните ранглисти в Швеция, по този начин и тези в цяла Европа.

 
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР