Тази вечер Шампионска лига отново ни събира пред телевизорите. Най-важният

...
Тази вечер Шампионска лига отново ни събира пред телевизорите. Най-важният
Коментари Харесай

Футболните фенове очакват мегасблъсъка Ювентус - Реал

Тази вечер Шампионска лига още веднъж ни събира пред тв приемниците. Най-важният европейски клубен футболен шампионат навлиза в решителната си фаза, като всяка неточност към този момент е съдбовна. А футболните почитатели са в очакване на мегасблъсъка "Ювентус " - "Реал " (Мадрид), който ще повтори финала от лятото предходната година. "Старата госпожа " приема "Реал " (Мадрид) в първи мач от 1/4-финалите на Шампионската лига. Двубоят на "Ювентус Арена " в Торино стартира в 21:45 часа българско време. Разстоянието от 1063 км сред двата града надали ще спре хилядите почитатели на "Кралския клуб " да участват на срещата.

"Бианконерите " са под огромно напрежение. Те ще търсят реванш против първенеца на Европа поради изгубения край през юни предходната, в който "кралския балет " завоюва с безапелационното 4:1 в Кардиф.

А огромната конспирация довечера още веднъж ще е в срещата сред капитаните на двата тима. В Кардиф героят бе Кристиано Роналдо, който означи два гола във вратата на именития Джанлуиджи Буфон. Треньорът на домакините е Масимилиано Алегри, а тимът на гостите се води от Зинедин Зидан.

Двата тима са в разнообразни позиции преди този дуел. "Ювентус " е хегемон в шампионата на Италия през последните години, само че на външния фронт съумява да доближи само до последния мач и на ръка разстояние от купата. При "Реал " пък е противоположното. Вътрешното състезание към този момент е (почти) отписано, само че в Европа върви решително към трета купа.

"Реал " е побеждавал италианците в още един край от Шампионска лига - с 1:0 през 1998 година, само че в никакъв случай не е отстранявал "Старата госпожа " във етапа на елиминациите. И в четирите срещи досега, "Ювентус " е продължавал напред.

Теренът на "Ювентус Арена " е с размери 105 на 68 м и е употребен от футболния клуб "Ювентус ". Построен е на мястото на именития "Стадио деле Алпи ". Капацитетът му е 41 000 фенове. Поради незадоволителния си потенциал стадионът не може да одобри край от Шампионска лига. Но тек се е играл финала в шампионата Лига Европа през 2014 година, когато на финала се изправят тимовете на "Севиля " и "Бенфика ". Испанците печелят шампионата за трети път, а за португалския отбор това е осми следващ изгубен край е европейските клубни шампионати.

Титлата "европейски клубен първенец " до момента е печелена от 22 разнообразни тима, 12 от които повече от един път. Най-много трофеи има тимът на "Реал " - Мадрид - 12, пет от които са в първите пет години от основаването на шампионата. "Милан " е първият тим, който отбрани купата си през 1990 година като завоюва шампионата в две следващи години. През 2016/2017 година "Реал " - Мадрид стана първият тим, съумял да отбрани купата си, откогато формата е преименуван на Шампионска лига.

Зад кулисите

Основните доходи от Шампионската лига отиват в акционерното сдружение за разпределение на рекламните доходи. Идеята за шампионската лига е тъкмо с тази цел - да се притеглят допустимо най-вече рекламни пари по всички вероятни канали и способи. Идеята на Хорст Даслер да управлява парите в международния спорт продължава да живее посредством някогашните му мениджъри. "Бащите " на концепцията за шампионската лига - Клаус Хемпел и Юрген Ленц - са точно артикул на Даслер. От своя страна те дълго време са мениджъри във компанията на Хорст Даслер - International Sport and Leisure. Правата се държат от акционерното сдружение Highlight Communications AG, което през 1999 година купува 80% от компанията на Хемпел и Линц - Team Holding AG, а през 2010 година и останалите 20% от нея.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР