Във второто за годината проучване на Агенцията по заетостта за

...
Във второто за годината проучване на Агенцията по заетостта за
Коментари Харесай

Агенцията по заетостта отваря анкета за работодатели, търсещи кадри

Във второто за годината изследване на Агенцията по заетостта за потребностите от работна мощ от през днешния ден могат да се включат и работодатели, които желаят да посочат какви фрагменти ще търсят през идващите 12 месеца.

Проучването, което е четвърто поред, започва от началото на месец август измежду работодатели от образувана национално представителна извадка въз основа на данни, предоставени от Национален статистически институт. До този миг близо 2400 работодатели показаха посредством on-line анкетен формуляр дали ще търсят нов личен състав и какви специалности и умения изискват да има той.

Проучването се реализира на съображение Закона за поощряване на заетостта взаимно с комисиите по претовареност към Областните препоръки за развиване във всички области в страната. Обобщените данни от него ще покажат какви служащи и експерти със приблизително и висше обучение ще са нужни на бизнеса след 12 месеца и в средносрочен проект, след 3-5 години.

Агенцията по заетостта чака работодателите от статистическата извадка, които към момента не са попълнили анкетния формуляр, да създадат това до 20-ти септември, като употребяват предоставената им от бюрата по труда връзка/линк към електронната анкета.

От през днешния ден и работодатели, които не са попаднали в статистическата извадка, също могат до 20-ти септември да посочат своите потребности от нови служащи и експерти.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР