Тази вечер протестът, на който се отслужи панихида и проведе

...
Тази вечер протестът, на който се отслужи панихида и проведе
Коментари Харесай

Ден 111: Факелно шествие до Съдебната палата, тази вечер протестът е за децата

Тази вечер митингът, на който се отслужи панихида и организира факелно шествие е за децата на България. Отец Йоан отслужи панихида за починалите в домовете за деца. Протестиращи от самодейността на майките споделиха, че държавната система убива децата през днешния ден. ”Могилино е живо и през днешния ден деца умират от апетит ”, обявиха стачкуващи и прибавиха, че домове на ужасите има и през днешния ден. След панихидата хората със запалени факли се насочиха към Съдебната палата, с цел да потърсят отговорност от основния прокурор.

.

.

Протестът протичат умерено. Очаква се след 21:30 всички протестиращи да преминат през обичайното си шествие до „ Орлов мост “, където да блокират региона.

Протестно шествие на майките от „ Системата ни убива “ затвори столичния бул. " Цар Освободител ". Факелно шествие потегли към постройката на Съдебната палата.

По-рано майките от " Системата ни убива " сложиха жалейки на постройките на Народното събрание и на Министерския съвет.

За мен затварянето на учебни заведения, питейни заведения и нощни заведения е закъсняла реакция. Не мисля, че държавниците вземат ефикасни ограничения за справяне с коронакризата. Правителството на Бойко Борисов взе неефективни ограничения по отношение на бизнеса и жителите, във връзка с това да им помогне. Един ден да носим маски, на другия ден към този момент може без маски, един ден в парка с кучето, на другия ден не можеше. Това сподели мъж от 111-ия ден на митинга в София пред кореспондент на Телевизия 7/8.

.

Здравната рецесия е на разположение, икономическата рецесия набира мощ и ще ни гони дълго време, откакто се позволи здравната рецесия. Ехото на потърпевшата ни стопанска система ще продължи месеци, надявявм се да не е година по-късно, нещата занапред ще случват. Това ръководство със своята непросветеност и корумпираност потвърди, че в интервала на тежка рецесия, когато би трябвало да си на мястото си и да вземаш верни решения, не го правиш. Ти не си ловък политик и не си общественик. Ако погледнем от аспекта на коронакризата, те не са хората, които би трябвало да ръководят, ние не ги припознаваме като такива. Протестът може да има и други форми, има разнообразни способи да се стачкува, даже да ни затворят, ще продължим, добави протестиращият.

111-и ден на антиправителствени митинги. И довечера жители се събераха под прозорците на властта, с цел да призоват за оставките на премиера Бойко Борисов и на основния прокурор Иван Гешев, както и за предварителни парламентарни избори.

Днес майки от гражданската самодейност " Системата ни убива " ще провеждат факелно шествие пред Министерски съвет. Шествието ще е в памет на " децата - жертви на политиката на обществените грижи за извеждане от профилираните домове ".
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР