Тази вечер, от 17:15 ч, телевизионният канал Viasat History ще

...
Тази вечер, от 17:15 ч, телевизионният канал Viasat History ще
Коментари Харесай

`По следите на трансилванското злато` тази вечер по Viasat History

Тази вечер, от 17:15 ч, телевизионният канал Viasat History ще покаже епизод от поредицата " По следите на трансилванското злато ".

Тя споделя за най-голямата кражба в историята и най-внушителното търсене на съкровища в модерния свят. Между 1933 и 1945 година нацистите плячкосват милиони културни полезности и хиляди тонове злато. Те крадат златни пръстени и пломби, необработени диаманти и скъпоценни камъни от корони, разграбват се музеи, библиотеки, църкви, синагоги, офиси, заводи и частни домове.

Част от откраднатото към момента липсва, като да вземем за пример повече от 100 000 творби на изкуството, измежду които картини на Дега, Ван Гог и Рафаел, злато, диаманти и бижута и други културни съкровища на стойност десетки, в случай че не и стотици милиони.

През 2007 година някогашен икономист на Централно разузнавателно управление на САЩ прави оценка цялата стойност на изчезналите съкровища от нацистката плячка на 115-175 милиарда $. Опитите за възобновяване стартират през последните дни на Втората международна война и не престават и до през днешния ден.

Viasat History съживява историята с увличащи документални излъчвания, един пресен и съвременен взор към историята. Каналът води феновете на странствуване през времето с интелектуални и задълбочени стратегии, които по едно и също време развличат и предизвикат мозъците им. Фокусът пада върху европейската история, като разкрива секрети от предишното и изяснява по какъв начин то ни дефинира през днешния ден. За повече следете www.viasathistory.bg и www.Facebook.com/ViasatHistoryBG.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР