Тази вечер е първият полуфинал от Евро 2021. Класическа битка

...
Тази вечер е първият полуфинал от Евро 2021. Класическа битка
Коментари Харесай

Време е за шоу. Италия и Испания в битка за финала

Тази вечер е първият полуфинал от Евро 2021. Класическа борба във футбола! За място във финала излизат две футболни сили - Италия и Испания.

Мачът е на стадион " Уембли " в Лондон от 22,00 часа.

Историята на конфликтите сред два от огромните европейски гранда (Италия има четири международни трофеи и една европейска; Испания е с едвам международна и три европейски) е с дълготрайност повече от век, като първия мач сред тях се играе на Олимпийските игри в Антверпен, Белгия през 1920 година и приключва с победа за Испания с 2:0, отбелязва goal,bg.

През идващите 100 години двата отбора се срещат общо 37 пъти, като си разделят по 11 победи и записват 15 равенства (Испания има две победи на дузпи на Евро 2008 и Купата на конфедерациите 2013).

Това ще бъде десети мач сред Италия и Испания на финали на международни и европейски шампионати, което ще го направи най-честият дуел на огромни конгреси. " Скуадра Адзура " има преимущество в тези срещи – четири победи, три равенства и две загуби (едната след дузпи).

Най-звучният пестник от днешния си конкурент обаче Италия отнесе на финала на Евро 2012, когато Ла Фурия Роха завоюва с 4:0, с цел да стане европейски първенец за втори следващ път...

Моментната форма прави Италия  лек фаворит– възпитаниците на Роберто Манчини нямат загуба в рекордните за отбора 32 следващи мача и са в серия от 13 следващи победи, в които са позволили едвам два гола, а на четвъртфиналите тимът в профил един от любимците за купата на Евро 2020 Белгия.

„ Изключително горди сме. Ще е безумно да си мислим, че ние или някой различен от полуфиналистите би се задоволил с постигнатото дотук – всички желаеме да стигнем до финала и да спечелим “, показа Енрике, а неговият сътрудник Манчини съобщи:

“Заслужихме успеха против Белгия. Сега следват Испания, само че колкото по-напред отиваш, толкоз по-трудни стават противниците “.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР