Тази вечер Белоградчишките скали ще станат декор на едни от

...
Тази вечер Белоградчишките скали ще станат декор на едни от
Коментари Харесай

Започва фестивалът Опера на Върховете 2019 в Белоградчик

Тази вечер Белоградчишките скали ще станат фон на едни от най-зрелищните спектакли на Софийската опера и балет с началото на фестивала " Опера на Върховете ", оповестява БНР. Началото е в 20 ч с балета " Кармина Бурана ", по музика на Карл Орф.

Белоградчик

Неделята е непокътната за балета „ Дамата с камелиите “ с музиката на Верди и Сергей Онсоф. На 26, 27 и 28 юли следват „ Трубадур “ от Верди, „ Кармен “ от Бизе и „ Турандот “ от Пучини.

В четири следващи дни (от 1 до 4 август) Операта ще показа най-касовото си заглавие – мюзикълът „ Мама миа! “, който за първи път ще се играе навън.

Музикалното събитие ще продължи до 4 август, а програмата включва необикновени театрални решения и план на авторска интерпретация измежду Белоградчишките скали, под намерено небе. При дъждове в Белоградчик, спектаклите се реалокират в спортната зала на града.
Акад. Пламен Карталов, шеф на Софийската опера и балет: Знае се, че когато публиката отиде на " Опера на върховете " ще види необикновени театрални решения, нов план на режисьорската интерпретация, тъкмо родена измежду магичната хубост на Белоградчишките скали.
В пещерата Магурата от 26 юли до 4 август ще се играе „ пещерна фестивална импресия в три елементи “ със заглавие „ Богове, великани, джуджета, валкюри “. Спектакълът-пърформанс трае два часа и половина – първата част е на входа на пещерата, втората се организира вътре в залите на естественото образувание, а третата закрива спектакъла с „ Ездата на валкюрите “ от Вагнер.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР