Тази торта Медовик е уникална! Като рецепта изглежда сложна, но

...
Тази торта Медовик е уникална! Като рецепта изглежда сложна, но
Коментари Харесай

Торта Медовик (Оригиналът)

Тази торта Медовик е неповторима! Като рецепта наподобява комплицирана, само че не е чак толкоз. Затова пък резултатът е баснословен!

Необходими Продукти

За блатовете


● брашно - 300 г
● яйца - 2 бр.
● сода бикарбонат - 1 лъжичка
● сол - малко
● мед - 2 с.л.
● краве масло - 75 г
● захар - 100 г

За крема


● краве масло - 100 г меко
● маскарпоне - 250 г
● пудра захар - 150 г
● ванилия - 1
● кондензирано мляко - 3 с.л. подсладено

Начин на подготвяне

Първо, вършим блатовете. Смесваме маслото, захарта и меда в съд, който ще сложим на парна баня.

Докато сместа се разтопи, разрушаваме яйцата, като прибавяме солта и содата и оставяме да постоят. След това ги прибавяме посредством безредие с тел към сместа върху парната баня. Бием 10 минути на топло.

Сваляме от огъня и на порции посредством безредие прибавяме брашното. Слагаме тестото в намазано с олио домакинско фолио, вършим го на колбас и го прибираме в хладилника най-малко за час (да стегне).

В това време върху листове хартия за печене обрисуваме кръгове, където ще разточваме блатовете. Очертаните кръгове би трябвало да са малко по-големи по диаметър от диаметъра на формата за торта. Те може да са 6, 8, 10, зависи какъв брой висока форма за торта имаме и какъв брой е необятна тя. Колкото е по-широка, толкоз по-малко блатове ще вършим.

Нарязваме стегналото тесто на съответния брой части, от които оформяме топчета. Поръсваме (периодично) с брашно и разточваме блатовете с размера на обрисуваното. За по-лесно, може да покрием корите с домакинско фолио и тогава да точим.

Блатовете за торта би трябвало да станат съвсем 1 мм дебели. Набождаме с вилица и изпичаме на 200 °C. Става бързо! Затова пригответе в началото най-малко 3 от тях, а след това в това време правете идващите. Веднага щом се изпекат, захлупваме с извадената долна част от формата за торта, с цел да изрежем верни кръгове. Страничните части отделяме настрани. Тези блатове може да престоят завити във фолио до седмица в хладилника.

Пристъпваме към изработката на крема за тортата.

Разбиваме маскарпонето с кондензираното мляко. Разбиваме маслото с пудрата захар. Съединяваме двете смеси и прибавяме ванилията. Разделяме сместа на толкоз елементи, колкото блатове сме създали, като оставяме една част за намазване на тортата Медовик в профил.

Редим блат – крем, блат - крем, приключваме с крем. Остатъците от изпечените блатове слагаме в плик и вършим на трохи, като размачкваме с точилка.

Прибираме тортата да стегне в ледник. Сваляме страничната бариера на формата, намазваме с остатъка от крема и поръсваме от горната страна и в профил с трохите от блатовете и още веднъж връщаме в хладилника.

След няколко часа медената торта е подготвена.

Пръстите да си оближеш!

Източник: recepti.gotvach.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР