Тази сутрин в Котел започва разчистването на щетите от падналия

...
Тази сутрин в Котел започва разчистването на щетите от падналия
Коментари Харесай

Започва разчистване в Котел след поройния дъжд

Тази заран в Котел стартира разчистването на вредите от падналия проливен дъжд в ниската част на града през вчерашния ден следобяд. 80 литра на квадратен метър е дъжда, който наводни към 20 къщи, нанесе вредите по коли и къщи, и изнесе асфалта от улиците. След пороя кметът Коста Каранашев разгласи бедствено състояние.

Днес всички общински и горски чиновници се чака да се включат в разчистването на изровените от дъжда улици, заяви кметът на Котел Коста Каранашев, съобщи БНР.

„ Правим организация всички общински чиновници, ще помолим и Горското стопанство да ни помогне, с цел да може всичко което е по пътната мрежа да бъде изнесено “.

Каранашев съобщи, че ще желае помощ от страната за възобновяване на засегнатите улици.

„ Ще желаеме помощ, тъй като в действителност имаме по улица „ Иглика “, по „ Луда Камчия “, по „ Кръстьо Раковски “, това са улици, „ Гърневец “, които към този момент не съществуват. Целият асфалт е изровен, целият асфалт го няма. Така че там би трябвало да реагираме по най-бързия метод “.

Очаква се през днешния ден на сесията на Общинския съвет кметът да внесе предложение за разпределяне на парични компенсации на потърпевшите фамилии. Ще бъде разкрита и дарителска сметка за подкрепяне на бедстващите.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР