Тази седмица трамваи, тролеи и автобуси в София бяха облепени

...
Тази седмица трамваи, тролеи и автобуси в София бяха облепени
Коментари Харесай

За заплати няма, но за комисиони - колкото щеш

Тази седмица трамваи, тролеи и рейсове в София бяха облепени със стикери, имитиращи българския байрак, които приканват за народен митинг. Причината - терзанията на водачите, че няма да им се изплатят заплатите поради неприятното финансово положение на градския превоз. Апокалиптичната картина за това по какъв начин той ще бъде грубо разводнен очерта кметът на София Йорданка Фандъкова още през февруари, когато изиска 178 млн. лева помощ от страната. Втората стъпка ГЕРБ (и ВМРО) направиха този вторник, когато намекнаха, че в случай че държавното управление не даде пари, близо седем хиляди водачи ще останат без заплати.

Ситуацията е извънредно неуместна. Първо,. Второ, общинските сдружения наедно с всички останали компании получават обезщетения поради високите цени на електрическата енергия. И трето - столицата, която е и най-богатият град в страната, разчита съвсем напълно на евросредства, с цел да възобновява градския си превоз и да прави поправки. Стотици милиони бяха усвоени за нови трамваи и рейсове. Метрото също се построява с помощта на европарите. Ремонтът на трамвайните релси също е с грантове. Въобще София не дава съвсем нищо от себе си за градския превоз и отново не може да се оправи със обстановката, до момента в който частните превозвачи някак си съумяват. Тези в по-малките градове - също.

С комисионите обаче столицата няма проблем. За газа се заплащат по 7.5 евро/мВтч. Само за март и април разликата в цената сред подписания контракт и цената при пряк контракт с " Булгаргаз " е 3.6 млн. лв.. Това са 1800 междинни заплати в системата на градския превоз.

Но явно финансистите на Столична община и компанията за градски превоз не мислят в заплати. Субсидиите очевидно са значими не толкоз с цел да се поддържат публичните услуги, колкото с цел да не спадат маржовете на комисиони. А митингите, наподобява, са ориентирани в неверната посока.
Реклама Свързани публикации Етикети Персонализация
Ако обявата Ви е харесала, можете да последвате тематиката или създателя. Статиите можете да откриете в секцията Моите публикации
Автор Капитал
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР