Тази седмица Tesla трябва да обяви колко са продадените електромобили

...
Тази седмица Tesla трябва да обяви колко са продадените електромобили
Коментари Харесай

Тази седмица Tesla трябва да представи отчета по продажбите

Тази седмица Tesla би трябвало да разгласи какъв брой са продадените електрически автомобили за второто тримесечие на тази година. За Илън Мъск е доста значимо да покаже рекордни резултати и той употребява чиновниците от всички отдели, с цел да оказват помощ в логистиката. Както нормално, мненията на анализаторите се разграничават.

През първото тримесечие на годината Tesla достави 63 000 електрически автомобила, което е с 30% по-малко спрямо последното тримесечие на 2018 година. Компанията желае да навакса и през Q2 да продаде към 90 000 електрическия автомобил в целия свят.

През последните три месеца компанията към този момент продаде в Съединени американски щати и Канада 49 000 електрическия автомобил, само че Мъск желае през останалите дни на седмицата да сложи връх, като продаде още 12 000 автомобила. Обещани са солидни награди при постигането на тази цел.

Към сегашен ден Tesla доставя съвсем 1000 електрическия автомобил на ден на своите клиенти от Съединени американски щати, само че възнамерява да усъвършенства този индикатор.
Мненията на аналитиците
Продажбите на трите модела електрически автомобили на Tesla в Съединени американски щати за предходната година се приближиха до 200 000. За същия интервал BMW, който създава коли от висок клас, има с 50% повече продажби – над 311 000 електрическия автомобил. Но портфолиото на BMW включва цели 18 леки и товарни коли, без да се има поради екзотиката. Според аналитиците на Business Insider, казусът на Tesla не е в продажбите и доставките на електрически автомобили, а в доходността на този бизнес.

Според Business Insider, Tesla не би трябвало с всички сили да се стреми да да продава колкото се може повече. Компанията би трябвало да промени производството. Идеята е Tesla да продава към 400-500 хиляди електрическия автомобил годишно, само че това да са електрическите автомобили, които носят най-вече облага. Ако компанията продаде спомагателни 100 000 електрическия автомобил, от които съвсем нищо няма да завоюва, какъв е смисълът на тези продажби?

Но фондовата борса се интересува точно от броя продадени електрически автомобили. Виждаме, че през изтеклия един месец цената на акциите на Tesla се увеличи с 20% и може да излети още нагоре, в случай че върхът от 90 000 продадени електрическия автомобил въпреки всичко бъде подложен.
Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР