Тази седмица луксозните марки Gucci (собственост на Kering SA) и

...
Тази седмица луксозните марки Gucci (собственост на Kering SA) и
Коментари Харесай

Луксозните марки Gucci и Tiffany успешно стартираха проекти, свързани с NFT, въпреки спада на пазара

Тази седмица първокласните марки Gucci (собственост на Kering SA) и Tiffany & Co. (LVMH) оповестиха планове, свързани с NFT. В случая на Gucci te ще се употребяват за заплащане на артикули, а Tiffany ще употребява NFT като дигитален паспорт, с цел да създава персонализирани бижута за почитателите на криптовалутата.

Въпреки че стартирането е в изискванията на спад на пазара, марките разказват самодейностите си като принадлежащи на " бъдещето ", наричайки ги " още една стъпка " в изследването на web3 - идващото потомство интернет технологии, основани на блокчейн.

През 2022 година пазарът на NFT се утежни доста спрямо предходната година на фона на срутва на пазара на криптовалути. Независимо от това, представители на промишлеността настояват, че доста огромни потребителски компании към момента виждат в NFT и web3 технологиите обещаващ метод за взаимоотношение с клиентите.

" Марките имат опция да открият нов вид взаимоотношения с клиентите си ", споделя Иън Роджърс, някогашен цифров шеф в LVMH, а в този момент шеф " Клиентско прекарване " в компанията за криптографски хардуер Ledger. " Това, което ще видите през идващите няколко години, е доста опити ", дава обещание той.

Според NFTPriceFloor, откакто на 31 юли Tiffany разгласи, че ще предлага колекционерски пропуски NFTiff, които притежателите на CryptoPunk NFT могат да разменят за персонализирана висулка, минималната цена на сбирката от цифрови творби на изкуството се увеличи с повече от 9% до 74,69 Етериум или към 123 000 $.

След като във вторник Gucci разгласява известие в Туитър, че приема ApeCoin като разплащателно средство в някои от бутиците си в Съединени американски щати, токенът понижи спада с 4% и към 17:00 ч. се търгуваше съвсем без смяна в Лондон, съгласно CoinGecko. Колекцията NFT Bored Ape Yacht Club на Yuga Labs, емитента на ApeCoin, също увеличи цената си във вторник, като набъбна с 5,2% до 84,19 Етериум.

Gucci ще бъде първата марка, която ще приема ApeCoin за заплащане в магазините си в Съединени американски щати, като възнамерява да разшири самодейността до останалата част от северноамериканското си наличие това лято, заяви представителят на компанията Клаудио Монтеверде в имейл до Bloomberg.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР