Тази седмица лидерът Ким Чен-ун направи промени по върховете в

...
Тази седмица лидерът Ким Чен-ун направи промени по върховете в
Коментари Харесай

Промени в партийната върхушка в КНДР – предупреждение към управляващия елит

Тази седмица водачът Ким Чен-ун направи промени по върховете в Северна Корея, които може да се окажат най-сериозните от години и които съгласно анализатори са предизвестие към ръководещия хайлайф, включително тези, които той упрекна, че са предизвикали " огромна рецесия " с грешките си във връзка с ковид.

Във вторник Ким свика съвещание на Политбюро на ръководещата Корейска трудова партия (КТК) и порица нехайството на някои висши партийни функционери при осъществяване на отговорностите им, в това число това, че не са били взети дълготрайни ограничения за битка с пандемията, оповестиха държавните медии.

Държавните медии, които неведнъж са единственият източник на информация за това, което става в потайната страна, не дадоха детайлности за каква тъкмо рецесия става дума.

Наред с измененията на съвещанието бяха определени и нови членове на Политбюро и секретар на Централния комитет на партията, въпреки че не стана ясно дали всички от освободените членове - за които не беше конкретизирано кои са, са порицани за позволени неточности, свързани с ковид.

Промените бяха направени 10 дни откакто държавните медии оповестиха, че Ким е употребявал различен огромен партиен конгрес за стягане на дисциплината в ръководещата партия и назначение на нови членове в могъщото ѝ Политбюро.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР