Всеки образ на Божията майка е красив и уникален по

...
Всеки образ на Божията майка е красив и уникален по
Коментари Харесай

Молитва към Богородица за помощ в трудни моменти

Всеки облик на Божията майка е хубав и неповторим по собствен метод, само че има една специфична, невероятна икона, наречена „ Вратата на милосърдието “.

Това е облик с рядка хубост, като че ли особено основан за хора, които заради нелепост или обезсърчение са направили тежък грях. И в този момент, откровено разкаяни, те не знаят към кого да се извърнат за помощ и по какъв начин да измолят амнистия от Небесния Отец.

Този облик на Дева Мария е изпълнен с доброта и плодородна светлина. И всеки християнин, гледайки го, схваща, че милостивата Божия майка, която е и наша застъпница, и скоропомощница, няма да го остави в неволя, ще го утеши и несъмнено ще му помогне.

Ние от своя страна можем единствено да я молим за помощ със искреност и жар.

Ще ви споделим историята по какъв начин Божията майка помогнала на една християнка. Преди известно време тази жена схванала, че животът й се разпада – в фамилията й нямало успокоение, проблемите в работата продължавали да пораждат, а финансите не стигали.

При такива условия било мъчно да не се поддаде на отчаяние и по тази причина дамата решила да посети прочут с мъдростта си остарял духовник и да го помоли за съвет.

След като се изповядала, дамата попитала стареца по какъв начин може да усъвършенства живота си, а той й дал отговор по този начин:

„ Повечето от нашите беди и скърби са хитрости на нечистите и Самият Небесен Отец и нашата Ходатайка, Пречистата Богородица, могат да ни защитят от тях. Молете им се допустимо най-често и животът ви ще се усъвършенства. “

Освен това старейшината предложил на дамата да прочете една специфична молитва.

Първоначално дамата била сюрпризирана от нейната краткост, само че последвала съвета на свещеника.

– Най-важното – предизвестил я старецът -Отправете тази молитва с откровена, пламенна религия в Господа и Богородица!

Ето коя е тази чудесна, мощна молитва:

Отвори ни вратите на милосърдието, благословена Богородице, 
за да не погинем ние, които на Тебе се надяваме, 
но да се избавим посредством Тебе от беди, 
защото Ти си избавление за християнския жанр.     
Господи, помилуй! 

И в действителност, скоро животът на тази жена се трансформирал фрапантно – всичките й предходни проблеми били решени и нейните страдания отстъпили.

Знайте, братя и сестри, че милостивата Богородица няма да откаже помощ на никого от вас и въпросът тук напълно не е в броя на нашите молитвени молби. Започнете най-малко с една молитва, само че я отправяйте с твърда религия в помощта на Приснодевата, със искреност и боязън.

Освен това не забравяйте за духовния труд – научете се на добрина и примирение, изкоренете неверните и порочни неща в себе си.

Богородица доста се разстройва, когато вижда какъв брой грехове вършим и изключително когато наскърбяваме ближните си с каузи или груби, обидни думи.

Колко постоянно би трябвало да се молите на Дева Мария? Тук няма ясни правила, само че е целесъобразно да е всеки ден. Съсредоточете се върху личните си усеща по този въпрос и се молете в тези моменти, когато душата ви го изисква.

Източник: svobodnazona.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР