Тази седмица френското правителство поиска от Apple да спре продажбите

...
Тази седмица френското правителство поиска от Apple да спре продажбите
Коментари Харесай

Apple забрани на техническата поддръжка да коментира проблемите с прекомерното радиоизлъчване на iPhone 12

Тази седмица френското държавно управление изиска от Apple да спре продажбите на iPhone 12, защото тестванията демонстрираха, че радиоизлъчването на устройствата е прекомерно високо и не подхожда на стандартите.

На компанията са дадени две седмици, с цел да в профил казуса с актуализация на софтуера.

Междувременно Apple, както оповестява водещият аналитик на Bloomberg Марк Гурман, е инструктирала експертите по техническа поддръжка в страната да не дават никаква информация на клиентите, в случай че те попитат за този проблем. Служителите също по този начин би трябвало да отхвърлят настояванията за връщане или подмяна на тези смарт телефони, в случай че те не са били закупени през последните две седмици (нормалната политика на Apple за връщане). А в случай че клиентите попитат „ безвреден ли е телефонът “ – техническата поддръжка би трябвало да отговори, че продуктите на Apple са „ прецизно тествани, с цел да сме сигурни, че са безвредни “.

Apple отхвърли тези изказвания и съобщи, че ще си партнира с Франция, с цел да потвърди, че iPhone 12 дава отговор на условията. Компанията е предоставила на държавните чиновници резултатите от тестванията от личните си лаборатории и лабораториите на трети страни, с цел да потвърди, че продуктът дава отговор на допустимия диапазон.

По времето, когато се появи казусът, Apple към този момент бе прекратила производството на iPhone 12. Моделът дебютира през 2020 година, само че милиони хора към момента го имат. Според Counterpoint Research компанията Apple е продала над 100 млн. такива устройства през първите седем месеца от продажбите.

Няколко дни след известието на Франция и други страни от Европейския съюз, в това число Белгия и Германия, започнаха да ревизират равнищата на лъчение на iPhone 12.

Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР