Тази седмица Джузепе Конте смята да представи състава на новото

...
Тази седмица Джузепе Конте смята да представи състава на новото
Коментари Харесай

Ще успее ли Италия да сформира ново правителство тази седмица?

Тази седмица Джузепе Конте счита да показа състава на новото италианско държавно управление. В същото време за на следващия ден е планувано допитване измежду членовете на придвижването " Пет звезди " дали го утвърждават за министър-председател, както и дали са съгласни на коалиция с Демократическата партия.

До сряда Джузепе Конте има желание да показа новото съдружно държавно управление на Италия, на което той още веднъж ще бъде министър-председател. Конте ще запознае президента Серджо Матарела и с програмата на кабинета, а по проект в петък Народното събрание би трябвало да гласоподава избор на доверие.

Джузепе Конте беше избран да се опита да образува ново държавно управление, откакто предишния месец ръководещата коалиция в Италия се разпадна. Свикването на предварителни избори беше предотвратено, с помощта на сделката сред придвижването " Пет звезди " и Демократическата партия да ръководят дружно.

Все още обаче има незнайни към изхода от политическата рецесия. От " Пет звезди " оповестиха, че ще проведат онлайн допитване измежду своите членове дали утвърждават тази коалиция, както и дали са съгласни Джузепе Конте да е министър председател. Гласуването е планувано за на следващия ден.

Според политически анализатори, при положение, че членовете на антисистемното придвижване отхвърлят концепцията за коалиция, предварителен избор и служебно държавно управление са неизбежни.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР