Тази събота и неделя посетихме още 2 язовира - 3

...
Тази събота и неделя посетихме още 2 язовира - 3
Коментари Харесай

Петков открил още два празни язовира

Тази събота и неделя посетихме още 2 язовира - 3 от общо 10-те приключени. Язовир " Пазар дере " и язовир " Злати Войвода 3 и 4 ". Tези язовири са празни, макар че са регистрирани като приключени към 31 декември предходната година. Това съобщи служебният министър на стопанската система Кирил Петков на брифинг за положението на язовирите в страната.

В три от 10 язовира се натъквам на едно и също нещо. Всеки подписан контракт с външна компания би трябвало да минава през моята комисия за надзор, с цел да спестим пари на данъкоплатците, разяснява министърът.

По думите му средствата за транспортните разноски са едни и същи, макар че става дума за разнообразни области - Сливен и Ловеч.

1,16 лева за транспортиране на земна маса на звук на километър, което е 5 пъти по-скъпо от пазарната цена, сподели Петков.

Оттук нататък Министерството на стопанската система ще изиска Държавната консолидационна компания да изясни за какво 6 месеца не е предала тези язовири за употреба и за какво цените са такива, добави той.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР