Тази събота беше засадена третата гора на екологичната инициатива „Моят

...
Тази събота беше засадена третата гора на екологичната инициатива „Моят
Коментари Харесай

2000 дървета бяха засадени в третата гора на „Моят зелен град”

Тази събота беше засадена третата гора на екологичната самодейност „ Моят зелен град “. Тя откри своя дом в околност „ Гьола “, с. Клисура. Общо 2 000 фиданки зимен дъб и акация бяха засадени на 4 дк обезлесена повърхност в резултат на вредите нанесени от корояд, от стотици доброволци и чиновници от Системата на Кока-Кола в България.

В съботния ден бяха проведени еко интензивности и за най-малките фенове на природата, които засадиха своето дръвче и нарисуваха рисунка на тематика „ Моят зелен град “, в границите на уъркшоп, проведен от дългогодишните сътрудници на акцията Екопак България.

Tази есен “Моят зелен град” чества своята десета годишнина с разнородни дейнсти в поддръжка на околната среда в 18 обитаеми места в България. Бургас, Велико Търново, Пловдив, Самоков и Хасково са градовете, които ще станат част от самодейността през октомври.

Основни сътрудници на тазгодишната акция още веднъж са Държавно горско стопанство - София и „ Югозападно държавно предприятие” Директива за птиците, с помощта на което беше осъществено осиновяването на първата гора на „ Моят зелен град”.



Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР