Тази събота, 14 октомври, се организира пешеходен преход от „Кожухарската

...
Тази събота, 14 октомври, се организира пешеходен преход от „Кожухарската
Коментари Харесай

Вторият пешеходен поход Плевен-Тотлебен ще е тази събота

Тази събота, 14 октомври, се провежда пешеходен преход от „ Кожухарската чешма” (на изхода на Плевен по посока Русе) до центъра на село Тотлебен. Това разгласи кметът на обитаемото място Емил Гашев.

Мотото на прехода е: „ Да слезем от колите и да повървим пешком!”. Организаторите – две плевенски компании, са обезпечили съпровождащ автомобил с питиета, шоколади, вафли и други артикули, които ще бъдат раздавани на участниците в похода на избрани за отмора места. Маршрутът е с дължина 23 километра и времето, за което може да бъде преодолян, е към 5 часа. По думите на Емил Гашев, самодейността няма спортен темперамент. Трасето е по този начин подбрано, че да минава надалеч от колите, които се движат по първокласния път Плевен – Русе. На финала в центъра на селото са готови разнообразни изненади за тези, които завършат сполучливо похода.

Кметът на селото е на мнение, че дистанцията се минава незабелязано и с изключение на опцията за другарство сред участниците, походът цели да потвърди, че актуалният човек би трябвало да се движи повече и да води по-здравословен метод на живот.

Миналата година в самодейността са се присъединили 70 индивида, а през тази година уредниците ще чакат те да се усилят. Сборният пункт е в събота в 8,30 ч. до „ Кожухарската чешма”, а от центъра на Тотлебен има обезпечен рейс, който ще докара участниците в похода до Плевен.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР