Тази партия винаги е била посткомунистическа и хаотична"Липсва екипност, правителството

...
Тази партия винаги е била посткомунистическа и хаотична"Липсва екипност, правителството
Коментари Харесай

Стефан Софиянски: ГЕРБ дори не могат да пречат, квалификацията им е доста слаба

Тази партия постоянно е била посткомунистическа и безредна

"Липсва екипност, държавното управление наподобява сепарирано, не може да се усети общата визия ", изясни той.

Това съобщи някогашният длъжностен министър председател, чието държавно управление вкара валутния ръб и някогашен кмет на София Стефан Софиянски пред.

Повод за думите му са първите 100 дни на кабинета на Кирил Петков. "Първите 100 дни са сложни, не могат да се отрекат желанието и старанието за работа, желанието за разговор. Разочарованието ми е, че към момента нямаме признат План за възобновяване. Това е оста, към която България ще се движи през идващите години. Тук ми липсват и разговор, и визия ", сподели Софиянски.

В продължение на 12 години България освен не се е развивала, само че е и изоставала от другите европейски страни. "Очевидно е, че сме в тежка обстановка. Това обаче не подменя главната задача - да изградиш бъдещето ".

Относно опозицията в лицето на ГЕРБ, които управляваха три мандата, Софиянски съобщи, че "тази партия постоянно е била посткомунистическа и безредна. ". "Видяхме го в ръководството на страната, виждаме го и в опозиционното държание. Те даже не могат да пречат, квалификацията им е много слаба ", счита Софиянски.

Относно ареста на някогашния министър председател Бойко Борисов Софиянски, който бе съден и оневинен за корупция, съобщи, че несъмнено са изгубени европейски пари.

"Второто несъмнено нещо е, че Васил Божков е давал пари. Той имаше дълготраен комфорт. През целия мандат на Борисов се е случвал този комфорт и никой не го е закачал. Спорно е дали вярно е постъпено, спори се по процедурата, само че обстоятелствата са безспорни. Божков се занимава с хазарт от 80-те години ", напомни някогашният длъжностен министър председател.

Той запита за какво Божков е имал това успокоение и за какво му беше отнето. "Значи някъде са се разминали ", разяснява Стефан Софиянски.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР