Тази пържени банани в тесто ще зарадват дори и най-равнодушните!

...
Тази пържени банани в тесто ще зарадват дори и най-равнодушните!
Коментари Харесай

Пържени банани в тесто: чудесно лакомство, готово за 10 минути

Тази пържени банани в тесто ще зарадват даже и най-равнодушните!

Пърженето в тесто е безусловно гениално и просто откритие от готвачите. В последна сметка продуктите, изпечени в този вълшебен състав, резервират своята сочност, форма и, най-важното, усет. Както знаете, всичко може да се пържи в тесто: месо, риба, зеленчуци и, несъмнено, плодове.

Ябълки, ананаси и круши – всички те са доста подобаващи, само че обичани са ни безспорно бананите. Първо, тези плодове са разполагаем целогодишно, второ, са изключително вкусни и здравословни. Бананите съдържат доста витамини и микроелементи, без които организма не може. Те способстват за развиването на “хормона на щастието ” а, както знаете, той е обвързван с положителното въодушевление.

Бананите, пържени в тесто, могат да се преглеждат като изцяло без значение ядене. Те са толкова хранителни, че елементарно могат да бъдат задоволителни за една добра пълноценна закуска.

Продукти:

Банани – 4-5 брояПрясно мляко – 100 млПшенично брашно – 5-6 супени лъжициЯйце – 1 бройЗахар –  1 супена лъжицаСол – 1/4 ч.л.Сода, гасена в оцет или лимонен сок – 1/2 ч.л.Рафинирано слънчогледово олио.

Начин на подготвяне:

Първо, пригответе тестото. В купа разбийте 1 яйце, прибавете млякото, захарта, солта и разбъркайте до приемането на хомогенна примес.

Изсипете пресятото пшенично брашно (5-6 супени лъжици с дребен връх), разбъркайте тестената маса, тъй че да няма бучки. Готовото тесто би трябвало да бъде с консистенция на сместа за палачинки.

Добавете сода за хляб, гасена в оцет или лимонен сок, разбъркайте.

Зрелите (но не презрели) банани се обелват. В този случай се нарязват на части, необятни 1-1,5 см, само че като цяло могат да се нарежат на половинки.

Бананите, както е споменато нагоре, могат да бъдат сменени с ябълки или части зрели круши.

Изсипете голямо количество рафинирано слънчогледово олио в тиган (трябва да пържите в дълбока мазнина), загрейте го добре.

Готовите парчета банани се потапят в тестото благодарение на лъжица. Така пригответе всички парчета банан. Не забравяйте да приготвяте по едно парче, защото всичко се изпържва веднага, безусловно за 3 секунди от всяка страна. Просто поставете в олиото и веднага обърнете.

Преместете готовите пържени банани върху табла, покрита с хартиена салфетка.

Ще ви трябват 6-7 минути, с цел да изпържите всички части.

Вижте още: Ябълков къс, който се топи в устата. Всички посетители желаят рецептата!

Сервирайте парчетата банан на масата със сладолед или мед. Можете също да ги залеете с разтопен шоколад.

Приятен вкус!

Източник: bukvarche.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР