Тази нощ започват проверки в заведенията за спазване на новите

...
Тази нощ започват проверки в заведенията за спазване на новите
Коментари Харесай

Започват проверки на заведенията за спазване на новите COVID мерки в София

Тази нощ стартират инспекции в заведенията за съблюдаване на новите Коронавирус ограничения в София. Имаме увещание, че от Столична дирекция на вътрешните работи са подготвени да спомагат, само че и там има доста заболели и надали можем да покрием целия регион. Това изясни регионалният шеф на София Иван Кючуков след днешния Областен съвет по опазване на здравето.
Всичко по тематиката: Епидемията ковид (COVID-19) 30207
Той съобщи, че от среднощ на 27 януари влизат в действие новите ограничения, свързани с потенциала на заведенията и работата им до 22 ч.

Така че това значи, че те би трябвало да са затворили в 00:00 ч. и в случай че при инспекции се откри, че това не е по този начин, ще има наказания, добави той.

Преди няколко дни от сектора обявиха, че са подготвени на митинги.

Кючуков съобщи, че сега в София интензивните кревати са заети на 68%, разкрити са 103 за деца, като под 50% са запълнени. Той добави, че има едно дете на интензивно лекуване в София-град.

В неонатология има разкрити общо 29 Коронавирус кревати, от които 7 са заети.

След две седмици вълната ще нарасне и след това ще стартира спад, цитира експертно мнение Кючуков и добави, че към този момент не се планува затваряне на детските градини в София.
Всичко по тематиката: Епидемията ковид (COVID-19) 30207  Две деца с COVID-19 са на интензивно лекуване в Пловдив Две деца с COVID-19 са на интензивно лекуване в Пловдив  Общо 346 са диагностицираните с ковид в Сливенско за денонощие Общо 346 са диагностицираните с ковид в Сливенско за денонощие  Австрия анулира локдауна за неимунизираните Австрия анулира локдауна за неваксинираните
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР