Тази нощ ще има значителна облачност, но ще е почти

...
Тази нощ ще има значителна облачност, но ще е почти
Коментари Харесай

Синоптиците се включиха в хора. Кога да се готвим за парното?

Тази нощ ще има забележителна облачност, само че ще е съвсем без дъжд. Ще духа слаб източен вятър. Минималните температури ще бъдат сред 7° и 12°, в София към 8°, демонстрира прогнозата на синоптиците от Национален институт по метеорология и хидрология.

Утре преди обяд на доста места в низините ще има ниска облачност или мъгла, които последователно ще се разсеят и намалеят и след обяд над по-голямата част от страната ще бъде най-вече слънчево. Значителна ще се задържи облачността над крайните северозападни региони, където са вероятни ръмежи. Ще духа слаб източен, в Източна България до сдържан североизточен вятър. Максималните температури ще бъдат сред 14° и 19°, в София към 16°.
-->
 

Над планините ще доминира слънчево време. Значителна облачност ще има преди обяд, основно над масивите от Източна България. Ще духа слаб вятър от изток-югоизток, по най-високите елементи на Рила и Пирин до сдържан от юг. Максималната температура на височина 1200 метра ще бъде към 12°, на 2000 метра - към 6°.

По Черноморието преди обяд ще има ниска облачност, а след обяд ще бъде слънчево. Ще духа до сдържан североизточен вятър. Максималните температури ще са 16°-18°, колкото е и температурата на морската вода. Вълнението на морето ще бъде 3-4 бала.

 

През идващите дни повече слънчеви часове ще има в планините и планинските региони, а в равнинната част от страната на доста места преди обяд ще бъде мъгливо или с ниска облачност. Във вторник вятърът ще се ориентира от северозапад и ще отслабне, в средата на седмицата ще е с южна компонента; ще бъде слаб, краткотрайно и ще стихва. Температурите ще бъдат близки до нормалните, във вторник минималните ще са сред 5° и 10°, а оптималните - сред 14° и 19°; в сряда и четвъртък минималните ще са малко по-ниски, дневните напълно едва ще се покачат. В четвъртък от северозапад ще стартира нарастване на високата и междинна облачност и в петък и събота в цялата страна ще е най-вече облачно. Повишава се и вероятността за превалявания. В петък вятърът ще стане северозападен, ще се усили и ще стартира намаляване на температурите. След краткотрайно намаляване напразно през нощта против събота, в събота денем ще се обърне от североизток и още веднъж ще се усили. Застудяването ще продължи и границата дъжд-сняг ще е на към 1000 m. В неделя превалявания ще има на малко места, облачността ще се раздира и ще понижава. Вятърът ще отслабне, температурите едва ще се покачат.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР