Тази нощ местим стрелките на часовниците с час напред и

...
Тази нощ местим стрелките на часовниците с час напред и
Коментари Харесай

Д-р Дилян Симеонов: Хипертонията е най-често явление при пациенти, които не са доспали

Тази нощ местим стрелките на часовниците с час напред и прекосяваме към лятното часово време. Това значи, че ще спим с час по-малко. Специалистите настояват, че стресът за организма е огромен и ще ни би трябвало най-малко седмица, с цел да се съвземем от смяната. Но става известно това влияело и на животните.

Два петела будят всяка заран 15 кокошки в двора на 73-годишната Данка от монтанското село Студено буче. В неделя заран допуска, че петела няма да успее да превърти стрелките.

„ На всичко се отразява - и на кокошките се отразява, и на другите животни се отразява. Те си имат климат, имат си несъмнено време, както на индивида, по този начин и на кокошката ", споделя Данка Младенова.

Наблюденията й са, че кокошките стартират по-малко да снасят яйца, до момента в който свикнат с новото време. При старата жена също се отразява местенето на стрелките.

„ Един месец е належащо да се аклиматизираме с новото време и един месец есента да преобърнем времето. Отразява се на всичко, на кости, на сърце, на глава ", споделя Данка Младенова.

Преходът от зимно към лятно часове време основава проблеми най-много заран поради недоспиването.

„ В обособени случаи може да се следи нервност при пациентите, липса на централизация. Хипертонията е най-често събитие при пациенти, които не са доспали ", споделя кардиологът доктор Дилян Симеонов.

Според него промяната на времето не е по никакъв начин безобидна за здравето ни.

„ Най-честите рекомендации са по-ранно лягане една седмица преди промяната на времето, към 1-2 часа по-рано да се ляга. Има интервал на акомодация, който трае сред 7 и 10 дни ", изяснява доктор Симеонов.

А съгласно баба Данка времето не би трябвало да се сменя два пъти в годината.

„ Трябва да си останем на това време, както сме си в този момент и да не се трансформира времето ", декларира Данка Младенова.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР