Тази неделя Зелена Странджа“ ви кани на едно незабравимо пътешествие

...
Тази неделя Зелена Странджа“ ви кани на едно незабравимо пътешествие
Коментари Харесай

Открийте вълшебството на Балкана край Руен: Поход до Трите Каи и магията на ранната пролет

Тази неделя „ Зелена Странджа “ ви кани на едно незабравимо странствуване по един от най-живописните направления в региона — от село Билка до трите впечатляващи върха на Балкана, известни като Трите Каи: Коджа кая, Орта кая и Уч кая . Походът притегля с неповторимата опция да се насладите на пролетното цъфтене на люляците , което тази година е настъпило по-рано и прибавя още един пласт магия към пейзажа.

Маршрутът минава през разнообразни терени , като стартира с напредък към най-високия връх Коджа кая, който се издига на 597 метра надморска височина. От върха се разкрива дишаща спирка гледка към язовир Цонево и близките балкански скатове, предлагайки гледки към няколко дребни селца, които остават скрити за елементарното око. Върхът предлага и съвършена вероятност за наблюдаване на Орта кая и Уч кая, добавяйки към образното наслаждение на похода.

Следваща спирка е Орта кая — междинният по височина връх, който се отличава със своята техническа и скалиста околност, печелейки си прозвището „ Малкия Вихрен “. Въпреки че по-мащабно нанагорнище е планувано за бъдещи походи, даже късото му посещаване е задоволително за запалените алпинисти.

Последният стадий на маршрута включва изкачването на Уч кая, най-малкият връх, който впечатлява с изобилните люлякови шубраци, достигащи съвсем до самия му връх. Гледката отсам не отстъпва на тази от Коджа кая, обещавайки свършек на едно същински вълшебно прекарване.

Сред природата е мястото, където всеки може да откри своя мир и да се „ презареди “ . Организаторите от „ Зелена Странджа “ са уверени, че прекарването на такава хубост и успокоение ви оказва помощ да забравите за ежедневните задания и да се върнете актуализирани, заредени и подготвени за провокациите на новата седмица.

За тези, които желаят да се причислят към похода, записването става елементарно посредством уеб страницата на „ Зелена Странджа “ . Можете да се свържете с уредниците на посочения телефонен номер за повече информация –  0899862463 .

Не пропускайте тази неповторима опция да се докоснете до хубостта на Балкана .

Може ли Странджа да се трансформира в вместилище за нуклеарни боклуци?

Източник: iskra.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР