Тази неделя, 24 септември от 12,00 часа жители от Община

...
Тази неделя, 24 септември от 12,00 часа жители от Община
Коментари Харесай

Протест заради обществени поръчки ще блокира пътя за Велинград

Тази неделя, 24 септември от 12,00 часа поданици от Община Септември ще излязат на основния път Пазарджик – Велинград в с. Варвара, с цел да изразят за пети път недоволството си против метода на ръководство на кмета Марин Рачев. Това оповестиха уредниците Гражданският предприемчив комитет "Да спасим община Септември ".

"Питаме "Краде ли се от публичните поръчки в общината? ", „ Защо уговорените в контракта и публичната поръчка нови 300 контейнера за боклук в с. Варвара не са сложени – откраднати ли са парите за тях?”, "Къде са парите за детската площадка във Варвара? " Защо всички контракти за публични поръчки и приложенията към тях не са оповестени на уеб страницата на общината? ", питат уредниците.

Те настояват, че на извършената през предишния месец среща с кмета Марин Рачев са били обиждани с цинизми и не престават да упорстват за цялостна инспекция на публичните поръчки от началото на мандата му.

Общественият комитет подаде през август т.г. сигнали за сезиране на Главния Прокурор Сотир Цацаров, Сметната палата и АДФИ, под които подписи са положили над 500 недоволни. В тях са разказани съответни данни за публичните поръчки и разходването на обществени средства и се упорства за цялостна проверка на кмета Марин Рачев. Проверките са в ход.

Напрежението в община Септември нарастна, след решението на Общинския съвет цената за транспорт на минерална вода да нарастне седемкратно. Според кмета, то е пазарно целесъобразно и ще усили доста приходите в общинската хазна. Заради шоковото нарастване обаче, доста притежатели на къщи за посетители и дребни хотели в района оповестиха, че са обречени на банкрут.

Според протестиращите, кметът на Септември Марин Рачев е сключил контракт за изграждане на 18 детски площадки в общината на стойност над 250 хиляди лева, при 100% предплатено заплащане. Обществената поръчка е оповестена единствено ден преди Коледните празници, а изпълнителят е определен и договорът с него е подписан за рекордните 10 работни дни. Върху терена, избран за детска площадка в село Варвара обаче, е отлята единствено плоча от 60 квадратни метра, макар че са проектирани и платени 90.

Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР