Тази много полезна билка, наречена Ашваганда, която се нарича още

...
Тази много полезна билка, наречена Ашваганда, която се нарича още
Коментари Харесай

Супербилката Индийски женшен (Ашваганда) е най-добрият лек за костите!

Тази доста потребна билка, наречена Ашваганда, която се назовава още и индийски женшен, съдържа доста потребни субстанции.

Спрягана е още и като храната за костите, мускулите и тъканите.

Ашваганда укрепва имунната система, оказва помощ при хора с разтревожен сън и също укрепва централната нервна система. Хората, склонни към депресивни положения, могат да се почувстват по-спокойни, като постоянно или на по три месеца с почивки от по три използват тази билка.

Ашвагандата е доста потребна и при сърдечносъдови проблеми, язви на стомаха, артрити, диабет и има доста положително деяние при стареене на кожата.

При хората, склонни към формиране на тумори, билката е доста потребна, тъй като понижава токсичното деяние на противотуморните средства.

Най-полезни са корените и семената на билката. В индийския женшен се съдържат доста етерични масла, витамини В1, В2, В12, пантотенова киселина, минерали, холин и пектин, полизахариди и гликани.

Хубаво е Ашваганда да се комбинира с други билки като китайски женшен, елеутерокок, маточина, върбинка и валериана.

Във фармацията може да намерите Ашваганда и във форма на таблетки.

 Индийския женшен

Ашвагандата има най-хубаво деяние при проблеми с костите, мускулите и тъканите, спомага за възстановяване способността на организма да се оправя с тежък физически труд.

Прави се отвара от корените на билката и се пие един път дневно по 1 чаена чаша.

Източник: gotvach.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР