Тази и следващата година ще бъдат исторически за пътното строителство.

...
Тази и следващата година ще бъдат исторически за пътното строителство.
Коментари Харесай

Шефът на АПИ: Следващите две години ще са исторически за пътното строителство

Тази и идната година ще бъдат исторически за пътното строителство. Това е декларирал ръководителят на Управителния съвет на Агенция " Пътна инфраструктура " (АПИ) инж. Дончо Атанасов на тържеството във връзка 135-годишнина от основаването на държавната пътна администрация, оповестиха от пътната организация.
 


Предстои стартът на стратегически планове в Северна България - цялостното довеждане докрай на автомагистрала " Хемус " , построяването на автомагистралите " Русе - Велико Търново ", " Видин - Ботевград ", " София - Калотина " и най-сложният сектор от " Струма " през Кресненското дефиле . " Убеден съм, че ще се оправим с тези провокации, тъй като имаме и познания, и опит ", е изтъкнал инж. Атанасов.

Той е подчертал, че миналите пет години и изключително 2015 година са едни от най-успешните години в пътното строителство на съвременна България , защото със средствата от Европейския съюз автомагистралната мрежа се е нараснала с над 300 км и сега към този момент е към 740 км.
 

Зам.-министърът на районното развиване и благоустройството инж. Валентин Йовев е подчертал, че инфраструктурата би трябвало да се поддържа, доизгражда и развива и за това са нужни обилни вложения. С въвеждането на тол системата чакаме над 1 милиарда лв. доходи годишно или към три пъти повече, в сравнение с получаваме от винетните стикери сега, и тези средства ще се влагат в поддържане и развиване на републиканската пътна мрежа, е удостоверил зам.-министър Йовев.

Началото на пътната администрация е положено на 3 април 1883 година с Указ 267 на княз Александър I Батенберг.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР