Сдружението за модерна търговия (СМТ) иска президентът Румен Радев да

...
Сдружението за модерна търговия (СМТ) иска президентът Румен Радев да
Коментари Харесай

Веригите поискаха вето върху тавана на надценката за хляба

Сдружението за съвременна търговия (СМТ) желае президентът Румен Радев да върне за ново разглеждане в Народното събрание измененията в Закона за налога върху добавената стойност, свързани с определянето на пределна комерсиална надценка от 15 на 100 за три типа самун – бял, Добруджа и стандартизиран. Това оповестиха от СМТ.
" Поправките в ЗДДС бяха признати в границите на няколко часа, без претекстове, без стопански разбор и предварителна оценка на въздействието, както и без публично разискване със заинтригуваните страни и с способените държавни органи. Това е в цялостно несъгласие с правилата на правовата страна и съставлява безспорен произвол от страна на законодателната власт ", се споделя в позицията на СМТ.
В нея се показва още, че всяка интервенция на страната в определянето на оптималната надценка за търговците може да повлияе отрицателно, ограничавайки свободната стопанска самодейност, обезпечена от Конституцията на Република България.
Ограничаването на свободното ценообразуване неизбежно ще докара до деформиране на конкуренцията при предлагането на самун, от което ще пострада крайният консуматор, декларират от Сдружението.
 
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР