Тази година, заради промените в изборния кодекс, ще се броят

...
Тази година, заради промените в изборния кодекс, ще се броят
Коментари Харесай

Заради двата вида бюлетини ще се брои до късно, протоколът е „сравнително утежнен“

Тази година, поради измененията в изборния кодекс, ще се броят два типа бюлетини. По думите на Цветелина Пенева, ръководител на Обществения съвет към ЦИК, ще се „ брои до късно “.  Тя означи, че това е развой, който не е реализиран до момента.

„ Вярвам, че изборите ще бъдат извършени почтено и няма да има огромни проблеми, като се изключи това по какъв начин ще се отчетат резултатите след края на изборния ден. След последните промени в Изборния кодекс се знае, че ще се броят два типа бюлетини, ще се брои до късно. Това е развой, който до момента не е реализиран. Ще се брои в изискванията на видеонаблюдение и видеоизлъчване. Това няма да сътвори проблем, в случай че изборната администрация бъде добре подготвена и в случай че членовете на ЦИК проведат съответно образование и разпишат съответни указания какво би трябвало да прави всеки участник в изборния развой. Надяваме се и партиите да проявят своята отговорност и да проведат образование на номинираните от тях членове на секционни изборни комисии “, каца Пенева пред БНР.

„ Като жители не би трябвало да се фокусираме единствено върху процеса на видеонаблюдение. Най-важното е по какъв начин ще се броят и ще се регистрират резултатите “, посочи тя.

Източник: safenews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР