Тази година великденските и майските празници предоставят идеална възможност за

...
Тази година великденските и майските празници предоставят идеална възможност за
Коментари Харесай

Докъде пътуват българите за Великден и майските празници?

Тази година великденските и майските празници дават идеална опция за по-продължителна отмора. Много българи избират да слеят празниците, предприемайки пътувания до някои от обичаните европейски градове .
 Виена
Виена се откроява като най-предпочитаната дестинация за пътешестване към Великде н, като междинната цена на двупосочен самолетен билет е към 133 евро. Рим, въпреки това, е най-търсената дестинация за къс city break за празника на 24 май , като междинната цена на самолетен билет в двете направления е към 132 евро.

Всяка година майските празници дават отлична опция за отмора. Цените нормално са по-изгодни, защото към момента не е почнал активният  сезон, а огромните тълпи от туристи към момента не са дошъл и. Освен това по-дългите дни и мекото пролетно време способстват за прелестно преживяване, изпълнено с нови завършения и освежаваща смяна на ситуацията.
 Рим
Кои дестинации избират българите за своята по-дълга отмора около 1 май, Великден и Гергьовден, както и към 24 май, описват от известна онлайн платформа за образуване на пътувания.

Виена, Рим и Барселона са най-предпочитаните дестинации от българите за майските празници

24% от българите избират Виена за своя city break или по-дълга отмора през месец май . Около Великден те прекарват приблизително по 6 дни в австрийската столица и заплащат приблизително по 133 евро за двупосочен самолетен билет. За 24 май те прекарват приблизително по 3 дни във Виена и отделят по 112 евро.

Рим е втората най-предпочитана дестинация, която близо 20% от българите избират . Най-много българи в действителност летят до италианската столица за 24-и, като заплащат приблизително по 132 евро за самолетен билет в двете направления и прекарват по 4 дни там. По-скъп е билетът обаче за пътешестване до Рим към Великден – приблизително 150 евро.
 Милано
Любимият испански град още веднъж е в челната тройка, като 15% от сънародниците ни избират Барселона за своето майско премеждие. За Великден българите прекарват там приблизително по 5 дни и заплащат по 219 евро за самолетен билет. От анализите излиза наяве, че късият city break в Барселона към 24 май излиза по-изгодно и цената на двупосочния самолетен билет е 131 евро. 

Следващият обичан град на българите е Милано и 14% от тях го избират за своето майско пътешестване . За великденско пътешестване в столицата на модата българите заплащат приблизително по 148 евро и прекарват по 7 дни. Цените на двупосочните билети са относително по-евтини за дългия уикенд към 24 май – 87 евро.  Следващи в класацията са Будапеща (11%) и Париж (10%) .

Средната цена на двупосочен самолетен билет до Будапеща за майските празници е 96 евро. Българите, които пътуват за Великден до Париж, заплащат приблизително по 240 евро и прекарват по 5 дни там. Цената за пътешестване в края на месец май е към 193 евро за двете направления. Последно място в класацията заема Копенхаген, като 6% от българите ще посетят датската столица за празниците, заплащайки приблизително по 90 евро за двупосочен билет. 

Кога българите възнамеряват пътуванията си?

Ранното обмисляне на пътувания се завърна като тренд след стабилизирането на туристическата промишленост. От разбора излиза наяве, че сънародниците ни възнамеряват най-отрано пътуванията си около дългия уикенд към 24 ма й – сред два месеца и половина до съвсем три месеца.
 Барселона
Малко по-спонтанно сънародниците ни възнамеряват великденските си пътувания , макар че са с по-дълга дълготрайност. Най-отрано те резервират пътуванията си до Барселона – съвсем 2 месеца и 10 дни, а най-късно до Будапеща – месец и половина.

Пътуванията за дългия уикенд към 24 май са по-евтини

От разбора можем да заключим, че самолетните билети са доста по-достъпни за пътешестване по случай Деня на българската култура и просвета и на славянската книжовност спрямо разноските за пътешестване по време на Великден и Гергьовден. Въпреки че остава по малко от месец до дългия уикенд около 24 май, към момента българите могат да резервират преференциални пътувания. 

Не пропускайте най-важните вести - последвайте ни в 
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР