Тази година в Айова са заразени 15 големи фермиПредставители на

...
Тази година в Айова са заразени 15 големи фермиПредставители на
Коментари Харесай

Зараза от птичи грип плъзна във ферма с 1 000 0000 пилета в САЩ

Тази година в Айова са инфектирани 15 огромни ферми

Представители на селскостопанските управляващи на щата Айова, Съединени американски щати, оповестиха, че плантация за яйца в щата е била инфектирана с птичи грип, съобщи Асошиейтед прес и. Предишният случай беше от април, когато болестта беше открита във плантация за пуйки.

Последният случай е в окръг Райт в централна Айова на към 130 километра северно от Де Мойн, където се отглеждат към 1,1 милиона пилета.

Тази година в Айова са инфектирани 15 огромни ферми, в които се отглеждат пуйки, кокошки носачки и други пилета. Освен това са инфектирани пет стада в домашни дворове. Тъй като вирусът е мощно инфектиран, всички птици в инфектираната плантация се убиват и изхвърлят, с цел да се избегне разпространяването на заболяването.

Айова беше най-силно наранена със загуби на птици с повече от 13,3 милиона тази година, преди последната открита болест във плантация.

В народен мащаб повече от 47,7 милиона птици са били наранени в 43 щата, което включва 251 търговски стада и 328 стада в домашни дворове, демонстрират данните на Министерството на земеделието на Съединени американски щати.

Повечето от случаите в Айова са по време на пролетната миграция на диви птици през март и април, като един е докладван при започване на май. Вирусът не беше открит още веднъж, до момента в който стадо в домакински двор не беше инфектирано на 20 октомври и тогава последната зараза беше доказана в понеделник.
Източник: dunavmost.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР