Тази година туристите от Турция се очаква да надвишат 1

...
Тази година туристите от Турция се очаква да надвишат 1
Коментари Харесай

Невиждан бум на турските туристи в Гърция

Тази година туристите от Турция се чака да надвишат 1 милион, съгласно гръцките туристически управляващи. Последните данни на гръцкия статистически институт (ELSTAT) демонстрират, че най-хубавата година във връзка с идващите от Турция е 2015 година, когато те възлизат на 1,15 милиона, написа " Български вести ".

През първата половина на 2016 година е имало 30% стесняване на посетителите от прилежащата страна, само че тази година демонстрира увеличение на техния брой. По-специално, от 25 август до 2 септември, цели 117 000 турци са посетили Гърция по шосе. Турските източници настояват, че единствено в този дребен интервал турските гости са изразходвали повече от 120 милиона евро в Гърция.

Сред главните аргументи, които турските жители посещават в Гърция, са, че те намират добросъвестно настаняване по отношение на предлаганите услуги, а заведенията за хранене също са по-евтини. Друг тласък е, че алкохолните питиета в Гърция са доста по-достъпни, в сравнение с в Турция, защото Анкара е нараснала налозите върху алкохола с до 500% през последните години.

Съществува и забележителна част от турците, които обичат да пътуват до Гърция, с цел да да избягат – въпреки и единствено за къс интервал от време – от обществения напън, упражняван от държавното управление на прилежащата страна върху неговите жители.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР