Тази година ще започнат тръжните процедури за избор на изпълнители

...
Тази година ще започнат тръжните процедури за избор на изпълнители
Коментари Харесай

Започват тръжните процедури за изграждане на трасето Видин-Ботевград

Тази година ще стартират тръжните процедури за избор на реализатори за строителство и контрол при построяването на два сектора от интернационален път Е-79 сред Видин и Ботевград, заяви регионалният шеф Албена Георгиева.

През втората половина на годината стартира процедура за създаване на правата от Видин до Ружинци - 52 км, която ще бъде по нов терен и ще бъде с две платна с по две ленти за придвижване в посока и спешна лента. През март стартира процедурата за създаване на пътя от Мездра до Ботевград - 33 км.

Общо 90 % от трасето Видин - Ботевград ще бъде магистрален път с две дейни ленти и по една спешна във всяка посока. Протести на поданици от Видин затвориха за придвижване в продължение на часове придвижването по интернационален път Е 79 през последните две съботи, като протестиращите сложиха претенции за създаване на автомагистрала от Видин до София и тунел под прохода "Петрохан ".

Според регионалния шеф митингите затрудняват извънредно трафика и позволение за тях няма, защото това може да направи единствено притежателят на пътя Агенция "Пътна инфраструктура ".
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР