Тази година се радвахме на дълга и топла есен, което

...
Тази година се радвахме на дълга и топла есен, което
Коментари Харесай

Колко ще платим за парно за ноември

Тази година се радвахме на дълга и топла есен, което разреши отоплителния сезон  да стартира с 28 дни по-късно спрямо 2021г. Тенденцията за по-топло време продължи и през ноември, което способства за 21% понижение на доставената  топлинна сила по отношение на ноември предходната година, оповестиха от „ Топлофикация София “.

По данни на Национален институт по метеорология и хидрология, регистрираната приблизително месечната температура за м. ноември тази година е 8.1 градуса, спрямо  6,8 градуса през 2021 година, т.е. през 2022 година тя е била с 1,3 градуса по-висока. Въпреки по-благоприятните метеорологични фактори, припомняме, че цената на топлинната сила беше нараснала от 1 юли с решение на КЕВР с 40% по отношение на предишния отоплителен сезон.

Това нарастване се компенсира отчасти от пониженото Данък добавена стойност на 9%, само че въпреки всичко то оказва въздействие върху месечните сметки. Анализът демонстрира, че  близо 55% от битовите консуматори ще получат фактура за ноември на стойност до 100 лева За съвсем 21% от клиентите цената ще е сред 100 и 150 лева, а за 2,9% сметките са на стойност над 300 лева

Ноемврийските фактури са налични онлайн на toplo.bg., в партньорските мрежи и в центровете за обслужване на клиенти.„

Законно ли е да плащаме от джоба си за замяна на топломерите

От сдружението напомнят на клиентите, че в идните празнични дни е значимо да ръководят рационално своето ползване. За реализиране на по-висока успеваемост и усъвършенстване на разноските, без да се нарушава топлинния комфорт в домовете, специалистите на „ Топлофикация София “ напомнят рекомендациите за рационално ръководство на топлоенергията. Полезни препоръки може да прегледат в YouTube канала на Дружеството: https://www.youtube.com/watch?v=BjsO-4bYbUQ.
 istock istock
Подробна информация за самостоятелното ползване клиентите могат да видят на 2-ра страница в известието към месечната фактура. Там е поместен и сравнителният разбор с предходния отоплителен сезон. Актуална информация за създадената топлинна сила се разгласява ежемесечно и на страницата на Дружеството www.toplo.bg.
 
За спомагателна информация и при зародили въпроси клиентите може да се свържат с сдружението на https://www.facebook.com/www.toplo.bg  и на телефон 0 700 11 111.
 
Източник: pariteni.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР