Отчитането вече започна... Очакват ли ни по-високи изравнителни сметки за

...
Отчитането вече започна... Очакват ли ни по-високи изравнителни сметки за
Коментари Харесай

Очакват ли ни по-високи изравнителни сметки за парно

Отчитането към този момент стартира... Очакват ли ни по-високи изравнителни сметки за парно? 

Кремен Георгиев, ръководител на Асоциацията на топлофикационните сдружения в България, съобщи пред БНР, че не очаква изненади във връзка с изравнителните сметки. 

" Те касаят към този момент отминал интервал.  Новите цени нямат нищо общо.  От началото на юли до края на август всички в България ще ги получат своите сметки ".

Повечето топлофикации в страната желаят по-високи цени за парното и топлата вода от първи юли,  става ясно от заявките им в Комисията за енергийно и водно контролиране. Но  Топлофикация – София, която към момента е затънала в задължения, предлага понижение на сметките за парно.

Запазваме онлайн час за тъжба в „ Топлофикация София “

" На процедура не мисля, че това може да се случи . Топлофикациите залагат своите разноски със заключени формули. Получава се някаква стойност на цените на електрото и на топлото. В взаимозависимост от това по какъв начин са подредени тези разноски се дефинира цената на електричеството, което създава Топлофикация и на топлото. 



За да желае Топлофикация-София по-ниско парно, значи би трябвало да желае да продава тока по-скъпо.   Това е кръстосано субсидиране и не е позволено. 

КЕВР ще контролира този въпрос с преразпределение на разноските на Топлофикация – София ".

30% по-евтино парно и топла вода предлага " Топлофикация София "

Топлофикация – Плевен също упорства за понижение на цената на парното.

" Причината е напълно друга от тази в София. В края на предходната година Топлофикация - Плевен вкара в употреба доста съществени нови мощности за произвеждане на електрическа и топлинна сила. Това усили нейната успеваемост. Там рухването на цената е безусловно обикновено ".

Енергийният регулатор би трябвало да реши дефинитивно какви ще бъдат цените на топлофикационните услуги до 30 юни.

" По нашите планове, които са паралелни на КЕВР  и дават някаква индикация  излиза, че до 5% ще намалее парното приблизително за цялата страна.  Няма да има покачване в цените ".

Крайният период за слагане на цифрови топломери е 2027 година, само че този развой на замяна към този момент е почнал доста съществено, изясни още той.
Източник: pariteni.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР