Тази година през септември се очаква средните месечни температури да

...
Тази година през септември се очаква средните месечни температури да
Коментари Харесай

Обявиха какво ще е времето през септември, чакат ни изненади

Тази година през септември се чака междинните месечни температури да бъдат над нормата, която за равнините е сред 18 и 21°, за високите полета – сред 15 и 17°, а за планините – сред 3 и 8°. Това заяви за Агенция " Фокус " Марияна Попова – синоптик в Националния институт по метеорология и хидрология (НИМХ) към Българската академия на науките (БАН). Най-високите температури през септември ще бъдат сред 30° и 35°, а най-ниските – сред 4° и 9°.

Месечната сума на преваляванията ще бъде към и под нормата, която за равнините е сред 30 и 50 л/кв.м, а за планинските и припланински региони – от 50 до 80 л/кв.м.

Месецът ще стартира със слънчево и горещо време, оптималните температури тук-там ще доближават 33-35°. Промяна ще настъпи към средата на първото десетдневие и през втората половина ще бъде изменчиво. Ще има и валежи, съпроводени от гръмотевици. Температурите към 4-5-и ще се намалят, а към края на десетдневието още веднъж ще се покачват.

През множеството дни от второто десетдневие се чака релативно умерено време, изсъхнало, най-вече слънчево и по-топло от нормалното. Малка възможност за валежи има към 11-и и към 15-и, а по-голяма - към 19-20-и. В края на десетдневието ще стартира и намаляване на температурите.

И през третото десетдневие по-голяма е вероятността атмосферната циркулация да се резервира и по-често да бъде най-вече слънчево, а преваляванията да са малко.

Температурите ще са по-високи от нормалните, само че въпреки всичко ще се намаляват климатично.

Какво ще е времето по дни и часове към този момент може да видите в най-новата графа на БЛИЦ, в която ще ви осведомяваме в действително време какви са климатичните условия в страната.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР